Klar granatröd färg med svart kärna. Tät fin doft av röda bär, mogen frukt och en antydan av fat. Smaken är len, fruktig, frisk och kryddig, eftersmaken föredömligt lång.
En Pinot Noir från Nya Zeeland med fransk touch. På vingården Clos Henri har den franska vinfamiljen Henri Bourgeois planterat enligt fransk tradition med många plantor per hektar. Detta för att vinrankan ska få kämpa om näringen, vilket innebär mer koncentration i frukten. Druvorna till Petit Clos Pinot Noir kommer från yngre vingårdar. Vinet får jäser i ståltank och därefter på ekfat.
Ljust kött med smörstekt svamp och rödvinssås eller stekt/grillad vit fisk. Serveras lätt kylt vid en temperatur på 14-16°
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.
Klar granatröd färg med svart kärna. Tät fin doft av röda bär, mogen frukt och en antydan av fat. Smaken är len, fruktig, frisk och kryddig, eftersmaken föredömligt lång.
En Pinot Noir från Nya Zeeland med fransk touch. På vingården Clos Henri har den franska vinfamiljen Henri Bourgeois planterat enligt fransk tradition med många plantor per hektar. Detta för att vinrankan ska få kämpa om näringen, vilket innebär mer koncentration i frukten. Druvorna till Petit Clos Pinot Noir kommer från yngre vingårdar. Vinet får jäser i ståltank och därefter på ekfat.
Ljust kött med smörstekt svamp och rödvinssås eller stekt/grillad vit fisk. Serveras lätt kylt vid en temperatur på 14-16°
Server Render
Viner från Nya Zeeland med en fransk touch.
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.