Intensiv doft av svarta vinbär, plommon och körsbär. Fruktig smak med en lätt arom av betor, fint integrerade tanniner.
Saperavi är en druva som härstammar från Georgien där den är en av landets mest odlade blå druvorna. Under slutet av 90-talet anställde Patritti en Georgisk vinmakare som valde att plantera Saperavi i en liten del av Patrittis vingårdar i Barossa Valley. Saperavi betyder direkt översatt ”bläck” och syftar till vinets karaktäristiska mörka färg. Vinet lagras 18 månader på rostade ekfat innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika kötträtter av nöt och vilt och gärna till grillat.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Patritti är ett prisbelönt vineri beläget i Adelaide, South Australia med anor från slutet av 1920-talet. Genom åren har Patritti tillverkat både ursprungstypiska bordsviner, starkvin och alkoholfria mousserande drycker. Sedan slutet av 2000-talet har Patritti skiftat fokus mot att producera premiumviner med "nya" och sällsynta druvsorter för området, vilket breddar deras redan omfattande sortiment.
Intensiv doft av svarta vinbär, plommon och körsbär. Fruktig smak med en lätt arom av betor, fint integrerade tanniner.
Saperavi är en druva som härstammar från Georgien där den är en av landets mest odlade blå druvorna. Under slutet av 90-talet anställde Patritti en Georgisk vinmakare som valde att plantera Saperavi i en liten del av Patrittis vingårdar i Barossa Valley. Saperavi betyder direkt översatt ”bläck” och syftar till vinets karaktäristiska mörka färg. Vinet lagras 18 månader på rostade ekfat innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika kötträtter av nöt och vilt och gärna till grillat.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Odlingar i Adelaide, South Australia
Om producenten
Patritti är ett prisbelönt vineri beläget i Adelaide, South Australia med anor från slutet av 1920-talet. Genom åren har Patritti tillverkat både ursprungstypiska bordsviner, starkvin och alkoholfria mousserande drycker. Sedan slutet av 2000-talet har Patritti skiftat fokus mot att producera premiumviner med "nya" och sällsynta druvsorter för området, vilket breddar deras redan omfattande sortiment.