gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Nivole och Mannerströms citronpaj med italiensk maräng - Ward Wines

In English En français

Nivole och Mannerströms citronpaj med italiensk maräng

Imponera på dina gäster med Mannerströms citronpaj med italiensk maräng. Servera ett glas Nivole till detta så blir dina gäster med säkerhet nöjda.


Nivole och Mannerströms citronpaj med italiensk maräng

Mördeg


180 g smör 110 g florsocker 3 g salt 60 g äggula 340 g vetemjöl

Citronkräm


1,5 st citron, skalet 3 st citroner, saften 200 g socker 4,5 st ägg 90 g smör 1 st gelatinblad uppblött i kallt vatten

Maräng


110 g socker 37 g vatten 10 g socker 60 g äggvita 1 tsk citronsaft

Gör så här


Mördeg Blanda mördegen i en matberedare och ställ den i kylen någon timme. Kavla den sedan tunt och kläd en lämplig form. Baka av denna på 160 grader tills den stelnat och blivit gyllenbrun cirka 20 min. Citronkräm Sjud citronsaft, skal, socker och ägg. Vispa hela tiden för att undvika klumpar. Montera sedan i smör och smält sist i gelatin. Avsluta med att sila krämen genom en finmaskig sil. Maräng Koka 110 g socker och vatten tills detta blir 124 grader. Låt sockerlagen svalna till 115 grader. Tillsätt äggvita, 10 g socker och citronsaft. Vispa med en elvisp på maximal effekt i 3 minuter. Därefter vispas marängen kall på lite lägre hastighet. Stryk ut krämen i mördegsskalet och spritsa marängen ovanpå. Har du en bruléebrännare kan du ge marängen en snygg bränd yta.   Källa: koket.se

Passar till detta recept

Nivole Moscato d'Asti

Nivole Moscato d’Asti

Art nr: 778702

85:-

Volymen är 375ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.