Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Hösten älskar Syrah

När hösten och kylan kommer vill man helst dricka rika röda viner. Druvan Syrah eller Shiraz ger viner med mörk frukt och kryddiga toner som passar årstiden. Följ med på en tur till två olika kontinenter och prova tre olika uttryck av samma druva. Här finns många likheter men också tydliga skillnader. Mycket nöje!

 

 

Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit, Rhône, Frankrike

Vi börjar resan på druvans hemmaplan i Rhône-dalen med ett Syrah-dominerat vin med liten krydda från Grenache. Doften är mycket generös och med toner av svartpeppar, röda bär, violer och lakrits. Smaken är medelfylligt till fylligt med mjuka tanniner och inslag av röda bär, violer och lakrits. Ett bra husvin som passar bra till allt, men helst grillade kötträtter, grytor och vilt.

 

Läs mer om vinet här »

 

Gemtree Bloodstone Shiraz, McLaren Vale, Australien

Det varmaste ursprunget av de fyra och med en tydligare Nya Världen-karaktär. Generös doft med inslag av svarta bär, svartpeppar, mynta och vanilj. Stor yppigt fruktig smak med intensiva aromer av svarta bär, mocca och längd. Stadiga och avrundade tanniner med bra friskhet. Passar till det mesta i köttväg, gärna grillat eller ugnsstekt, men också hårdostar och anrättade grönsaker.

 

Läs mer om vinet här »

 

Crozes Hermitage Les Launes

Samma vinhus, samma dalgång men 100% Syrah och ett kraftigare vin. Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, björnbär, plommon, vitpeppar, charkuterier och lagerblad.Kryddigt, smakrikt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, lavendel, vitpeppar, charkuterier och lagerblad. Passar till grillat kött och korvar, vilträtter, grytor och köttfärsbiffar med svamp och rotfrukter.

 

Läs mer om vinet här »

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.