gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Yrke: Kulturbärare - Ward Wines

In English

Yrke: Kulturbärare

Vi fick en pratstund med Anne Trimbach, som med tolv generationer i ryggen ska ta stafettpinnen vidare i familjeföretaget som är mångas referenspunkt för Riesling. Se och hör henne berätta om sin vardag och sin favoritdruva!

Anne, du representerar den 13:e(!) generationen i familjen Trimbach – vilken är din roll i företaget?

”Jag har inte en tydlig roll. Som du säger är vi ett familjeföretag så vi har alla många olika roller beroende på vilken dag eller säsong det är. Men huvudsakligen så reser jag mycket och sprider budskapet om våra viner runt om i världen men också via våra sociala medier. När jag är hemma i Ribeauvillé så välkomnar jag våra kunder och andra gäster på vineriet.”

 

 

Många använder Trimbach som referens när de pratar om Riesling från Alsace. Hur skulle du beskriva er ”husstil”?

”Namnet Trimbach ska stå för torra viner med renhet, fokus och precision. Det är en stil som håller i längden och den är inte svår att tycka om!”

 

 

2018 var ett varmt år på många håll i Europa, hur såg skörden ut hos er?

”Den längsta någonsin! Vi började den 3 september och plockade de sista druvorna till vår ”Vendange Tardive” (= sen skörd) Riesling den 24 oktober. Vi hade en riktig indiansommar så kvaliteten överlag är mycket hög för både torra och söta viner!”

 

 

Vilken är din favoritdruva?

”Vi har ju fokuserat på Riesling i många år nu så det får bli svaret för vita viner. På den röda sidan gillar jag elegansen och mustigheten hos Pinot Noir.”

 

 

Om du fick välja ett annat yrke, vilket skulle det vara?

”Parfymör!!! Jag älskar att dofta på allt som jag har omkring mig så länge det luktar gott såklart.”

 

 

Vilken är din bästa matrekommendation till Trimbach Riesling?

”Våra Rieslingviner älskar mat! Jag väljer gärna ostron! Eller varför inte en färsk getost eller vad som helst från havet, rått eller tillagat. Till sist får man ju inte glömma bort Alsace ”nationalrätt” choucroute.”

 

 

Hör Anne berätta om Trimbach Riesling och mat:

 

Tips från Trimbach

Trimbach Riesling

Trimbach Riesling

Art nr: 263901

150:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.