gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Ett gott slut! - Ward Wines

In English En français

Ett gott slut!

Ett händelserikt år går mot sitt slut och förtjänar en smak- och stilfull avslutning! Vad passar bättre än en nyårsmeny signerad en av Sveriges främst kockar, Tommy Myllymäki, baserad på klassiska och lyxiga ingredienser som hummer och oxfilé och viner som matchar.

 

Vi tackar för i år och välkomnar er till ett minst lika spännande 2019!

 

Drink & tolvslag

Ett glas champagne eller två blir garanterat uppskattat både som inledning och avslutning på firandet.

 

Läs mer om Pol Roger Brut Réserve »

 

 

 

 

Hummer med varmt morotssmör smaksatt med ingefära, lime och chili

En fin liten hummerrätt med en kryddig smörsås som passar fint till viner av Riesling eller Chardonnay med eller utan bubblor.

 

Du behöver:

2 hela humrar, kokta

2 stora morötter

4 dl morotsjuice

30 g färsk ingefära, finhackad

1 röd chili, finhackad

4 tsk limejuice

200 g smör

Salt

 

Gör så här:

1. Skala hummern och dela den i mindre bitar.
2. Rosta moroten i ugn 200 grader i 40 minuter, tills helt mjuk, dela den i mindre bitar.
3. Koka ihop morotsjuicen tills att 2 dl återstår, tillsätt smöret under vispning i morotsjuicen och smaksätt smörsåsen med chili och ingefära samt limejuice.
4. Vänd upp hummern med morot och häll över morotssåsen. Servera genast .

 

Passande viner:

Läs mer om Sancerre Les Baronnes »

Pol Roger Blanc de Blancs  »

Trimbach Riesling  »

Roux Saint-Aubin  »

 

 

 

 

Pepparstek

Till den här klassiska kötträtten rekommenderar vi ett fylligt rött vin i Nobelfests-klass!

 

Du behöver:

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar (eller en fin biff)

6 msk krossad peppar (vit och svart blandad)

1 dl cognac

4 msk finhackad schalottenlök

2 dl kraftig kalvsky

2 dl grädde

1 tsk dijonsenap

Salt

Smör till stekning

Valfria kokta grönsaker, t.ex. broccoli eller haricots verts

 

Gör så här:

  1. Klappa in köttet med peppar och krydda med salt.
  2. Bryn köttet noggrant runt omkring i smör i ca 4 minuter.
  3. Flambera i cognac.
  4. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig.
  5. Tillsätt kalvfond och grädde och koka ihop till fin konsistens.
  6. Smaksätt med salt och dijonsenap.
  7. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten.
  8. Servera med lättkokta grönsaker, t.ex. broccoli eller haricots verts.

 

Passande viner:

 

Château L’Hospitalet La Réserve Rouge »

Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape »

Stilton

En liten bit blåmögelost letar sig in i menyn, och ger oss en ursäkt för att njuta av ett glas portvin.

 

Läs mer om Graham’s Six Grapes Red Port »

 

 

 

 

 

Dulce de leche med jordgubbar

Finalen är både fräsch och smakrik, precis som det pärlande Moscato-vinet!

 

Du behöver:

2 förp dulce de leche

400 g frysta jordgubbar

1 msk socker

2 lime

8-10 små maränger

3 dl vispgrädde

1 l färska jordgubbar eller hallon

 

Gör så här:

  1. Mixa frysta jordgubbar med limeskal, limesaft och lite socker. Mixa slätt och slå upp i en form och låt frysa.
  2. Vispa grädden i en bunke, lägg ner dulce de leche i en annan och tillsätt vispade grädde successivt tills du har en fin konsistens. Dulce de lechen ska bli lättare och lenare.
  3. Dela de färska jordgubbarna i mindre bitar.
  4. Lägg dulce de leche krämen i botten av en tallrik, fortsätt med färska bär och några krossade maränger. Avsluta med att skrapa den frysta jordgubbsmixen till ett rosa snö som serveras på toppen.

 

Passande viner:

 

Nivole Moscato d’Asti »

Alkoholfritt alternativ: Billabong Sparkling Brut »

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.