gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Bästa italienska kombon - Ward Wines

In English

Bästa italienska kombon

En smakrik, mustig italiensk pasta med en härlig barbera, en lika enkel som klassisk kombination. Örtigheten i vinet möter den lilla extra kryddan som finns i korven, och friskheten balanserar sältan i parmesanosten och tomaternas fräschör. Den bäriga karaktären i vinet gifter sig med matens lite sötaktiga ton.

Det är lätt att förstå varför detta är en av Italiens allra bästa vin- och matkombinationer! Buon appetito!

 

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 350 g gemelli, penne eller annan kort pasta
  • 600 g salciccia eller annan färsk korv
  • Olivolja till stekning
  • 300 g körsbärstomater
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • Basilika, finriven parmesan och eventuellt chiliflakes till servering

 

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara ca 1/2 dl kokvatten.
  2. Under tiden: Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt tomaterna och fräs dem 2–3 minuter tills de börjar bli mosiga. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i pastan och så mycket av det sparade kokvattnet att det blir lite såsigt. Rör om så att allt blandas och servera toppat med basilika, parmesan och chiliflakes efter smak.

 

 

Receptet presenteras i samarbete med Vinguiden.com

 

Upptäck

Barbera d´Asti Le Orme

Barbera d´Asti Le Orme

Art nr: 235101

129:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.