gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Trio i toppklass - Ward Wines

In English En français

Trio i toppklass

Varje rörelse har sin motrörelse och den 18 januari lanseras en trio höjdarviner för dig som hellre gasar än bromsar in i det nya året. Tre uttryck av rött vin från tre olika världsdelar med varsam och hållbar hantering som medel och finess och yppersta kvalitet som mål.

 

 

La Court Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG 2013, Michele Chiarlo

La Court är namnet på en 3 hektar stor vingård i kommunen Nizza som verkligen är hemmaplan för Barbera-druvan. Här odlar familjen Chiarlo några av sina bästa Barbera-druvor. Vinstockarna är över 35 år gamla och växer i en kalkrik sandjord i perfekt sydvästläge och ger ett lågt skördeuttag. Druvorna plockades för hand och efter noggrann selektering, fick vinet jäsa i stora öppna trätankar och sedan lagrats 1 år på stora ekfat och därefter ytterligare tid på flaska. En lite fylligare och stramare stil av Barbera med mörk körsbärsfrukt och toner av kaffe och choklad, fin syrlighet och mjuka tanniner. Servera till matigare pastarätter med t.ex svamp och tryffel, en klassisk italiensk kalvstek och vällagrade ostar.

 

Art.nr 95810, 289 kronor, 480 flaskor

 

Till produktsidan » 

 


 

Obisidian Shiraz 2016, McLaren Vale, Gemtree Vineyards

Ett ekologiskt och biodynamiskt vin från producentens äldsta vinstockar. Årgången bjöd på perfekt väder och druvor av toppklass, och gav ett koncentrerat men perfekt balanserat och elegant vin. Vinet har lagrats i 18 månader på små franska fat, varav 60% var nya. Ung mustig frukt av röda bär och plommon, mineral och kryddiga inslag av svartpeppar och lagerblad. Kommer att vinna på lagring men smakar finfint redan nu till örtkryddade lammracks.

 

Art.nr 95062, 399 kr, 360 flaskor

 

Till produktsidan »

 


 

Frog’s Leap Cabernet Sauvignon 2015, Napa Valley

John Williams är en av Napa Valleys mest erkända vinmakare och har sin bas i Rutherford, i hjärtat av den berömda dalgången. Rutherford är framförallt känt för Cabernet Sauvignon och John ägnade mer än 20 år till att hitta rätt vingårdslägen som skulle ge den klassiska stil av Cabernet som en gång satte Napa på kartan. Druvorna till detta vin hämtas från tre separata vingårdar som alla är ekologiskt certifierade och odlas helt utan konstbevattning, s.k. ”dry farming”. Basen är Cabernet Sauvignon som kompletterats med 13% Merlot för en lite mjukare struktur och 9% Cabernet Franc som ger lite extra syra och fräschör. Vinet har lagrats i 20 månader på små franska ekfat. Ett generöst men balanserat vin med djup vinbärsfrukt och druvtypisk örtighet och inslag av mocca. Spara 10 år minst eller servera rakt av till den finaste köttbiten du kan hitta.

 

Art.nr 75779 , 427 kronor, 120 flaskor

 

Till produktsidan »

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.