gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Nothing to Hyde! - Ward Wines

In English En français

Nothing to Hyde!

Hyde de Villaine

Hyde de Villaine är ett fruktsamt samarbete mellan två stora personligheter i vinvärlden. Aubert de Villaine, delägare i Bourgognes finaste egendom DRC gifte sig med en kusin till den legendariske druvodlaren Larry Hyde från Kalifornien. Tycke uppstod på flera plan och herrarna producerar nu några av de bästa vinerna du kan hitta från Napa Valley – dock i mycket små volymer. Missa inte tillfället när dessa pärlor släpps på Systembolaget nu i februari!

 

Larry Hyde äger 200 acres, drygt 80 hektar, i Carneros, som ligger i södra Napa Valley och är paradoxalt nog det svalaste området i dalen. Den dagliga dimma som kyler ner dalen kommer från havet, söderifrån och ger Carneros de längsta växtcyklerna och de bästa förutsättningarna för druvor som inte älskar att stå i solen.

Druvorna odlas hållbart, utan konstgödsel och herbicider. Istället planteras växter som ger ett rikt insektsliv och som håller skadeinsekter stången. Hyde de Villaines viner görs i små serier av franska vinmakarteamet Stéphane Vivier och Guillaume Boudet i ett litet vineri. Här finns inga flotta byggnader, bara det absolut nödvändiga för att göra stora viner.

 

Hyde de Villaine Chardonnay 2014, 644 kronor, 180 flaskor lanserades 1 februari

 

En Chardonnay som sedan första årgången satt en ny standard för Chardonnay från Kalifornien. Väldigt ”burgundisk” i sin svala eleganta stil med fokus på mineralitet. Druvorna hämtas från en av Larry Hydes äldsta odlingar som planterades redan 1979. Vinet har jästs i, och sedan lagrats på jästfällningen i ett knappt år på fat av fransk ek, varav ca 20% var nya.

 

Hyde de Villaine Belle Cousine 2013, 674 kronor, 60 flaskor lanseras 15 februari

 

Uppkallad efter Auberts fru Pamela, som är kusin med Larry Hyde. Vinet är en lyckad kombination av den svalare stil av Merlot som Carneros ger med finess och elegans, i kombination med Cabernet Sauvignon som bidrar med kraft, struktur och komplexitet. Den exakta blandningen varierar från år till år för att bäst uttrycka årgången och vingården snarare än att följa ett givet recept. Vinet lagras i franska ekfat i två år och därefter ytterligare två år på flaska.

 

Upptäck Hyde de Villaine

Hyde de Villaine Chardonnay

Hyde de Villaine Chardonnay

Art nr: 9125601

644:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.