gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Nya juveler på hyllan - Ward Wines

In English En français

Nya juveler på hyllan

montage rubesco trimbach

 

Fredagens släpp av ”små partier” på Systembolaget bjuder på två riktiga juveler! Båda vinerna hyllas unisont både i sina hemländer och internationellt. Men så är det inte vilka avsändare som helst heller. Giorgio Lungarotti satte umbriska Torgiano på kartan och familjen Trimbach har varit synonymt med Alsace sedan 1600-talet!

 

Riesling Cuvée Frédéric Emile 2010, Alsace, Trimbach

Art.nr 96314, 419 kronor, 840 flaskor

TRIMBASCH_LANDINGPAGE_1

Skörden 2010 var liten men naggande god i Alsace. Druvorna hämtades från de två Grand Cru-vingårdarna Geisberg och Osterberg utanför byn Ribeauvillé. Druvorna plockades för hand och skördades vid full mognad för maximal smak och komplexitet. Efter en försiktig pressning så jästes vinet vid låg temperatur i ståltankar under 3-4 veckor. Vinet buteljeras tidigt för att bibehålla de unga aromerna som sedan för mogna på flaska i flera år. Ett skolboksexempel på Trimbachs torra matvänliga stil av Riesling! Komplex, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula plommon, citron, honung, ananas, vita blommor och rökig mineral. Serveras vid 10-12°C till rätter av fisk och skaldjur, eller till ljust kött.


 

Rubesco Riserva ”Vigna Monticchio” 2011, Torgiano Rosso Riserva, Lungarotti

Art.nr 95872, 289 kronor, 2 400 flaskor

Torgiano Rosso Riserva har Italiens högsta kvalitetsbeteckning DOCG sedan årgången 1983. Vingården Monticchio ligger på 300 meters höjd på en kulle med västläge. Härifrån hämtar Lungarotti sina bästa Sangiovesedruvor och blandar med en liten del Colorino till sitt signaturvin. Druvorna skördades i månadsskiftet september/oktober. Efter jäsning i ståltankar lagras vinet i 12 månader på små ekfat och sedan i flera år på flaska innan det når konsumenten. Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, nougat, pinjenötter, plommon, kanel, kakao och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till vällagade rätter av mörkt kött.

 

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.