gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Rubinrött till köttbullar - Ward Wines

In English En français

Rubinrött till köttbullar

Örtkryddade köttbullar med pasta, parmesan och basilikagremolata. Vintips: Château L’Hospitalet La Réserve Rouge

 

Ett av Lungarottis och Italiens mest populära viner är Rubesco. Ett mångsidigt matvin av Sangiovese-druvan som passar utmärkt till det italienska köket, här i form av örtkryddade polpette – italienska köttbullar! En pastarätt som aldrig blir fel – köttbullar med härlig basilikagremolata och riven parmesan. Enkelt men gott, funkar lika bra till helgen som till vardags!

Örtkryddade köttbullar med pasta, parmesan och basilikagremolata


Det här behövs till 4 personer:

 

Köttbullar

 • 500g nötfärs
 • 1 ägg
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 knippe persilja
 • 100g ströbröd
 • Salt och peppar
 • 200g parmesan
 • 4 portioner spagetti

 

Basilikagremolata

 • 1 kruka basilika
 • 2st vitklöksklyftor
 • 0,5dl pinjenötter
 • 1st citron
 • 5msk olivolja
 • Salt och peppar

 

Gör så här:


 1. Blanda nötfärsen med ägget, pressad vitlök, 0,5 dl finhackad persilja, 0,5 dl riven parmesan och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar, gärna en större version än vanligt. Stek i panna tills de får fin färg.
 2. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
 3. Basilikagremolata: Mixa alla ingredienserna utan oljan, späd försiktig med oljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar

 

Att dricka till:

Rubesco

Rubesco

Art nr: 294201

109:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.