gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Exklusiva Delas-viner! - Ward Wines

In English

Exklusiva Delas-viner!

Exklusiva Delas-viner!

 

För några år sen köades det på gatan när de mest exklusiva vinerna släpptes. Numera får du bänka dig med en dator eller telefon. Den 2 maj släpps några av de bästa vinerna från Hermitage och firman Delas på Systembolagets s.k. weblansering. OBS! i mycket små volymer. Däribland det röda vinet från vingården les Bessards som kort och gott är ett de godaste Syrah-viner du kan köpa för pengar!

 

Delas Hermitage Blanc

Domaine des Tourettes Hermitage Blanc 2017

Art.nr 90052, 699 kronor, endast 24 flaskor (weblansering SB 2/5)

 

En vit Hermitage av 90% Marsanne, 10% Roussanne. Druvorna handskördas allteftersom de mognar och får jäsa och macerera med jästfällningen i franska ekfat, varav ca en tredjedel nya, i cirka 10 månader. Två månader innan buteljering förs vinet över till ståltankar och blendas samtidigt för att nå perfekt balans. Doften är stor och komplex med en uttalad blommighet i kombination med kanderade citrusfrukter och eleganta vaniljtoner från ekfatslagringen. Smaken är rik och koncentrerad med härlig fräschör och fin mineralitet. Servera till ljust kött, t.ex. fågel gärna med svamp eller till grillade fiskar.

 

 

 

Delas Hermitage Rouge

Domaine des Tourettes Hermitage Rouge 2016

Art.nr 95077, 699 kronor, endast 66 flaskor (weblansering SB 2/5)

 

En klassiker av 100% Syrah. Druvorna handskördas allteftersom de mognar och får först macerera iåg temperatur i två dagar innan de jäses i öppna cementtankar i 28°C–30°C. Malolaktisk jäsning sker på franska ekfat, är andelen nya avgörs av årgången behöver. Stor kraftfull komplex doft av mörk frukt, läder, kryddor och fat. Smaken är koncentrerad med toner av Björnbär, moreller, kryddor, och en balanserad fatkaraktär. Servera till kraftigare kötträtter, grytor av vilt och grillat.

 

 

 

 

Delas Les Bessards

Hermitage les Bessards 2016

Art.nr 90158, 1499 kronor, endast 36 flaskor (weblansering SB 2/5)

 

100% Syrah från vingården les Bessards, ett av de bästa lägena på det berömda Hermitage-berget. Tillverkas i begränsad upplaga endast de bästa åren. Vinet jäser i öppna cementtankar med en maceration i upp till 20 dagar. Därefter lagras det på små, huvudsakligen nya, ekfat i 12-14 månader. Stor doft med toner av björnbär, violer, svarta oliver och den klassiska rökigheten. Smaken är stor med koncentration av frukt och en kraftig tanninstruktur. Servera till kraftigare kötträtter, grytor av vilt och grillat.

 

Så här beskriver Systembolaget själva sina weblanseringar:

”Unika och eftertraktade varor som endast kan bokas via systembolaget.se i stort sett varje torsdag. Det är först till kvarn som gäller eftersom dryckerna som släpps som webblanseringar är få till antalet.”

 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.