gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Primörer & vårviner - Ward Wines

In English En français

Primörer & vårviner

Primörer & vårviner

 

Med våren kommer också de första primörerna och längtan efter lättare rätter och friska viner. Håll det så enkelt som möjligt och låt råvarorna komma till sin fulla rätt. Ångkokta primörer, grillad citron och en rund fetaostcrème kan vara en lunch i solen eller ett utmärkt ackompanjemang till en ugnsstekt majskyckling.

Ingredienser


Det här behövs till 4 personer:

 • 1 knippe sparris
 • 1 knippe små fina morötter med blast
 • 1 knippe vårlök
 • 2st citroner
 • Salt, peppar och olivolja

 

Fetaostcrème

 • 1 pkt Fetaost
 • 1 burk lätt crème fraiche
 • Honung
 • Vitpeppar, salt

 

Gör så här:


 1. Smula Fetaosten och blanda med crème fraichen, smaka av med lite honung, salt och vitpeppar. Toppa med olivolja.
 2. Putsa/skölj rotfrukterna. Blanchera dem i rikligt saltat vatten i cirka 5 minuter. Börja med att lägga i morötterna sedan löken efter 1 min och sist sparrisen efter ytterligare 1 minut. Lägg upp på ett fat och smaksätt med en god olivolja, salt, peppar och citron. Servera till fläskkött eller varför inte en helgrillad vårkyckling.

 

Tips på goda vårviner:


Sancerre les Baronnes, Henri Bourgeois
Krispigt vin från Loiredalen med vårgröna toner av fläder, nässlor, gröna äpplen och nyslaget gräs.

 

Trimbach Riesling
Friskt och fruktigt vin från klassiska Alsace med smak av äpplen, päron och citrus.

 

Bourgogne les Murelles, Domaine Roux
Ett komplext och lite rundare vin från Bourgogne med citrusfrisk grundton i kombination med nötter och fat som sitter fint i sällskap med kycklingen.

 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.