gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Grön och skön vårbuffé - Ward Wines

In English En français

Grön och skön vårbuffé

Nu när kvällarna blir ljusare blir helgerna längre och festerna flera. Vi tänder upp grillen och bjuder på inspiration till en härlig vårbuffé med många gröna rätter som bas och kompletterar med proteiner i tapas-stil. Ställ fram både friskt vitt och generöst rött så att gästen själv får välja färg i glaset efter vad som ligger på tallriken. Ingen måltid är komplett utan dessert – söta, friska smaker som passar till det pärlande Moscato-vinet. Som den goda värd du är tänker du såklart på alla, så ett gott alkoholfritt alternativ har också sin givna plats på buffén.

Kombinera alla eller flera av rätterna nedan. Vi har medvetet valt att inte sätta ut exakta mått i recepten. Prova dig fram och lita på dina smaklökar!


Sparris med fetaost

Rosta eller grilla grön sparris. Smula över fetaost och klippt gräslök och häll på en god vinägrett.

 

Grillad spetskål med parmesan, brynt smör och rostad mandel

Dela spetskålen i portionsbitar med rotänden kvar så att de håller ihop. Dela först på hälften och dela sedan varje ”halva” i 2 – 4 bitar beroende på storlek. Vänd kålbitarna på grillen så att alla sidor får lite färg. Baka sedan färdigt i ugn med smält/brynt eller hyvlat smör, temperatur 150 grader i ca 6 – 8 minuter beroende på storlek. Servera med rikliga mängder brynt smör, riven parmesanost och rostade mandlar.

 

Avokadosallad med svarta bönor

Blanda avokadobitar med lättkokta broccolibuketter, tärnad gurka, skuren salladslök och sköljda och avrunna svarta bönor. Krydda upp med salt och peppar och dressa med olja och vinäger.

 

Gravlaxcarpaccio med örtcrème

Lägg upp skivor av gravlax på ett fat. Blanda riven ingefära, honung och citronsaft och droppa över laxen. Servera med en örtcrème på kvarg eller crème fraiche som kryddats med riven ingefära, färska örter och salt.

 

Chorizo med padrones

Skär en baguette i tunna skivor och rosta, stek eller grilla skivorna. Gnid bröden med en halverad vitlöksklyfta. Stek eller grilla chorizon (eller valfri kryddig korv) hel och skär sedan upp i portionsbitar. Stek padrones med olja i en panna på hög värme tills de får rejält med färg och mjuknar. Strö över flingsalt. Alternativt kan du vända dem i olja och lägga dem på grillen. Riv tomat på rivjärnet och bred lite på varje brödskiva. Du kan också gnida tomaten direkt mot brödet på samma sätt som med vitlöken. Toppa med en paprika och en korvbit på varje skiva och stick ner en tandpetare.

 

Charkbricka

Välj några olika sorters kallskuret, gärna lufttorkad skinka och stark salami av typen Ventricina eller Calabrese. Föredrar du mildare smaker kan du välja t.ex. rostbiff och kalkonbröst.

 

Vaniljyoghurt med hallon, saltrostad mandel och vit choklad

Krydda upp grekisk eller turkisk yoghurt med florsocker och vaniljpulver efter smak. Hacka mandlarna och hetta upp olja i en panna. Lägg i mandlarna tillsammans med råsocker och flingsalt (räkna med ca 2 msk socker och 1 msk salt till en halv påse sötmandlar). Sänk värmen och rör runt tills mandlarna har fått en karamelliserad yta.

Varva hallon (eller annan valfri frukt, helst färsk men fryst fungerar också), yoghurt och mandlar i ett glas eller en skål. Avsluta med att riva eller hyvla över lite vit choklad.

 

Crostini med bär

Skär en baguette i tunna skivor och grilla dem på grillen eller i ugnen. Låt dem svalna och bred lite crème fraiche på varje skiva. Krydda dem med florsocker och kanel och lägg därefter på rikligt med frukt och/eller bär. Garnera med citronmeliss och mynta och pudra gärna över lite florsocker.

 

 

 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.