gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Hela Italiens Antinori - Ward Wines

In English En français

Hela Italiens Antinori

Marchesi Antinori har odlat och handlat med vin sedan 1385. De är idag en av de äldsta och mäktigaste vinfamiljerna i världen och deras betydelse för de italienska vinerna kan inte beskrivas i ord. Där är Antinori det största och mest kvalitetsmedvetna Italien har. Familjens bas och historia finns i Toscana, men de har också gjort medvetna satsningar i andra delar av Italien, vilket manifesteras i dessa två godsaker som nu lanseras på Systembolaget.

 

Cervaro della Sala IGT Umbria 2016

Art.nr 99741, 399 kronor, 480 flaskor

Vinet Cervaro della Sala, som är en blandning av Chardonnay och den lokala Grechetto-druvan,  har tillverkats sedan 1985 i den gamla medeltida borgen vid namn Castello della Sala. Det var ett av de första italienska vita viner där både alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen skedde på små ekfat vilket var banbrytande på 80-talet. Efter ca 3 månader flyttades Chardonnay-vinet över från ekfaten till ståltank där det blandades med 10% Grechetto som enbart jäst och lagrats på ståltank. Efter buteljering lagrades vinet på flaska minst 6 månader i den svala källaren under medeltidsslottet Castello della Sala. Vinet uppvisare enhärlig doft där citrusfrukt, päron och akaciablommor är i perfekt balans med de lite söta tonerna av kryddig vanilj. Smaken är mjuk och samtidigt pigg med bra struktur som karaktäriseras av klassiska mineraltoner, hasselnöt och en lång, elegant eftersmak. Passar till hummer, havskräftor och vit fisk, gärna med brynt smör och rostade hasselnötter.

 

 

Pian Romualdo Barbera d’Alba 2016

Art.nr 99643, 179 kronor, 6000 flaskor

Prunotto är en 50 hektar stor egendom i Piemonte som idag ägs av familjen Antinori. Barbera är den mest odlade druvan i Piemonte i nordvästra Italien, där den upptar cirka 20 500 hektar. Viner av druvsorten kallas ofta ”il vino del popolo”, folkets vin. Pian Romualdo är ett vingårdsbetcknat vin som har producerats sedan 1961. Druvorna avstjälkas och krossas, och därefter följer sju till åtta dagars jäsning och skalmaceration vid upp till 29°C. Vinet har sedan lagrats ett år på ekfat. Vinet har en nyanserad, fruktig doft och smak med inslag av fat, mörka körsbär, timjan, blåbär, dragon, skogshallon och choklad. Serveras, gärna lite svalare, till rätter av ljust kött eller till lammkött.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.