gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Lisa Elmqvists ceviche av Pilgrimsmussla - Ward Wines

In English En français

Lisa Elmqvists ceviche av Pilgrimsmussla

Finns det något namn som förknippas med fisk och skaldjur av högsta klass så är det Lisa Elmqvist! Historien om fiskardottern börjar redan på 1920-talet, då hennes kunskaper om tillagning av fisk och skaldjur tog henne från ett salutorg vid Strömmen till Östermalms Saluhalls kulinariska värld. Idag, snart 90 år senare, arbetar den 4:e generationen av familjen Elmqvist oförtrutet vidare på samma plats, med inbjudande fiskdiskar, välkomnande restauranger och en laddad vinbar.

Utgår du från de bästa råvarorna så är det enklare att vara ett proffs i köket. Köksteamet på Lisa Elmqvist tipsar om en läcker men lättlagad för- eller bufférätt på snabbt halstrade pilgrimsmusslor som serveras med gurkdressing och avokadokräm. Kalasgott till ett friskt och fruktigt vitt vin.

Ingredienser

 • 4 st pilgrimsmusslor 
 • ¼ gurka
 • 1 tsk honung
 • 1 msk limejuice
 • 1 msk citronjuice
 • 4 droppar tabasco
 • 1 röd chilifrukt
 • 1-2-3-lag (1 del ättikssprit, 2 delar socker, 3 delar vatten)
 • 0,5 dl vårlök – skuren i ringar, endast blasten används.
 • 2 st avokado
 • saften och rivet skal av 1 limefrukt
 • 1 msk fisksås
 • koriander

Gör så här

Picklad chili: Skär 1 röd chilifrukt i tunna ringar och lägg i en ”1-2-3-lag” i ca 2 – 3 timmar.

Gurkdressing: Skala gurkan och ta ur kärnorna. Mixa gurkan och sila bort köttet, gärna i silduk eller finmaskig sil, du skall bara använda gurksaften. Blanda gurksaften och den picklade chilin med honung, lime- och citronjuice och tabasco.

Avokadokräm: mixa avokado, limeskal, limejuice och fisksås.

Halstra pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidorna i en het panna. Dela musslorna i grova bitar.

Servering

Blanda ihop de hackade pilgrimsmusslorna med gurkdressingen och vårlöken och lägg upp i musselskal eller på en mindre djup tallrik. Klicka avokadokrämen på toppen av cevichen och dekorera med lite koriander.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.