gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Värmande höstgryta - Ward Wines

In English En français

Värmande höstgryta

Hösten är verkligen grytornas tid. Det här är riktig ”comfort food” – mustiga värmande smaker som passar så bra till ett gott rödvin, varför inte en klassisk Rioja. Dessutom ger dig långkoket tid till annat, som till exempel svampplockning.

Här kommer inspiration till och grunden för en härligt värmande höstgryta. Mängden avgörs av hur många hungriga personer ni är, men var inte rädd för att göra för mycket – en gryta smakar alltid som godast dagen efter!


Ingredienser:

  • Grytbitar av t.ex. lammkött, högrev eller varför inte älg – helst svensk och ekologisk
  • Gul lök
  • Vitlök – snåla inte
  • Färska eller torkade örtkryddor, t.ex. lagerblad, rosmarin och timjan
  • Konserverade tomater, krossade eller hela, och eventuellt tomatpuré
  • Rödvin – snåla inte
  • Rotfrukter, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri eller kålrot.

    Vill du att grytan ska ha ett mer ”svenskt” uttryck kan du också lägga till t.ex. svamp och enbär. Vill du ge den en mer spansk ”touch” kan du med fördel krydda med rökt paprika och rivet apelsinskal och tillsätta till exempel chorizo och/eller vita bönor.

Gör så här:

Bryn köttet med lite salt och peppar. Lägg över i en gryta, gärna gjutjärn.

Fräs sedan lök, vitlök och rotfrukter tillsammans med örter och ev andra kryddor och lägg sedan över i grytan.

Fyll på med tomater, rödvin och salt eller buljong.

Låt grytan puttra så länge du har tid, men gärna minst 2 timmar.

Smaka av med salt, peppar och buljong innan servering.

Svårare än så är det inte! Lycka till!

Ward Wines & VännerGå med i Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.