gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

CHOKLADTERRIN MED VANILJKOKTA KÖRSBÄR - Ward Wines

In English En français

CHOKLADTERRIN MED VANILJKOKTA KÖRSBÄR

Ingredienser
Chokladterrin:
250 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap
25 g smör
Vaniljkokta körsbär:
225 g frysta körsbär
0,75 dl socker
En nypa kanel (ca 1 krm)
1 vaniljstång

Gör så här

Chokladterrin:
Klä en långsmal form eller förvaringsburk med plastfolie. Formen ska rymma minst 0,5 liter och gärna ha ganska liten botten och höga kanter. Hacka chokladen ganska fint. Koka upp vispgrädden tillsammans med sirapen och smöret.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är blank och slät.
Häll upp smeten i formen klädd med plastfolie, låt svalna lite och sedan stelna i kylen i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Vaniljkokta körsbär:
Skrapa ur vaniljstången och lägg frön + stång i en kastrull med körsbären, sockret och kanelen.
Sjud på medelvärme i ca 5 minuter. Sila av saften från körsbären och låt den reduceras till 1/3 del återstår.
Plocka bort vaniljstången och lägg ner körsbären i den reducerade körsbärssaften.

Servering:
Lossa terrinen ur formen och skär den i skivor, lättast går det om du spolar kniven med hett vatten och torkar av mellan varje snitt. Terrinen är väldigt kladdig och ganska svår att hantera, men det är precis som det ska vara. Lägg upp skivorna på assietter och servera tillsammans med körsbären.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.