gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Tips till önskelistan - Ward Wines

In English

Tips till önskelistan

Systembolaget har sedan flera år ingått en allians med självaste jultomten och planerar in lanseringen av många rariteter till just månaden december. Så även i år, och vi har nöjet att presentera en hel kvintett att sätta upp på önskelistan eller köpa som julklapp. Smakar det, så kostar det men det är ju bara jul en gång om året!

Notera att det första vinet är en s.k. webblansering så där får ni ställa klockan och bänka er framför skärmen om ni vill plocka det russinet ur kakan! Övriga viner lanseras i butik på fredag 6 december.

Solaia 2016, Marchesi Antinori, Italien, Toscana

Artikelnummer 95412, pris 2900 kronor, 180 flaskor

OBS! Webblansering 5 december kl 10.00 till 8 december kl 23.59

Presentation överflödig? Ett av de ursprungliga s.k. ”super-Tuscans” som lanserades av kvalitetsinriktade producenter på 70- och 80-talet som en reaktion på föråldrade vinregler och en generell försämring av kvaliteten i Toscana. Från familjen Antinori kommer två av dessa viner, Solaia och Tignanello. Druvorna till Solaia kommer från den bästa delen av vingården Tignanello och betingar därför ett högre pris. Vinet är en blandning av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Sangiovese och är idag ett av Italiens mest erkända viner.

Systembolaget →

Legend Vintage Rivesaltes 1979, Gérard Bertrand, Frankrike, Roussillon

Artikelnummer 98031, pris 1299 kronor, 72 flaskor

En given julklapp till 40-åringen i en ge-bort-snygg trälåda! Ett riktigt läckert starkvin gjord på de sydfranska druvorna Grenache och Maccebeu och som efter 50 år på fat uppvisar intensiva men balanserade toner av torkad frukt, aprikos och tobak.

Systembolaget →

Marques de Murrieta Gran Reserva 2012, Spanien, Rioja

Artikelnummer 92581, 399 kronor, 1200 flaskor

Ett klassiskt vin från en lika klassisk egendom. Ett komplext vin som fyller glaset med toner av katrinplommon, mörk choklad, korinter, kaffe, ceder, tobak, lagerblad och vanilj.

Systembolaget →

Crozes-Hermitage 2017, Alain Graillot, Frankrike, Rhône

Artikelnummer 95183, 259 kronor, 4800 flaskor

En kär favorit för många i en ny strålande årgång. Ett skolboksexempel på Syrah från norra Rhône-dalen med toner av björnbär, viol och vitpeppar.

Systembolaget →

Crozes-Hermitage La Guiraude 2016, Alain Graillot, Frankrike, Rhône

Artikelnummer 95944, 379 kronor, 240 flaskor

Samma toner men med extra allt i Alains vingårdbetecknade toppvin! Alltid ett bra köp.

Systembolaget →

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.