gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Gulaschsoppa - Ward Wines

In English En français

Gulaschsoppa

Soppa på burk kan funka när tiden är kort, men om du har möjlighet så är det enkelt att laga soppan i förväg och ta med. Mycket godare! Servera soppan med ett gott surdegsbröd och en klick crème fraiche.

Ingredienser

 • 500 gram köttfärs
 • 1 st gul lök
 • 2 klyftor vitlök
 • 5 st potatisar, medelstora
 • 1 st röd paprika
 • 3 msk tomatpuré
 • 3 st köttbuljongtärningar
 • 1 l vatten
 • 3 tsk spiskummin, malen
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 nypor cayennepeppar
 • 3 nypor salt
 • 2 st svartpeppar, malen
 • olja, till stekning

Så här gör du

Börja med att hacka upp grönsakerna. Den gula löken ska vara finhackad, potatisen och paprikan i ca 1 cm stora bitar.

Hetta upp en gryta, gärna gjutjärnsgryta, med oljan i. När grytan är riktigt het häller du i grönsakerna samt köttfärsen och pressar i vitlöken. Bryn några minuter under omrörning, tills allt fått färg. 

Tillsätter kryddorna och tomatpurén. Häll på hälften av vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka upp och tillsätt sedan resten av vattnet. Låt soppan koka och sköta sig själv i ca 20 minuter, var noga med att se till att potatisen blir mjuk innan du serverar soppan.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.