gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Ferrari - Partner till nordiska utdelningen av Guide Michelin - Ward Wines

In English

Ferrari – Partner till nordiska utdelningen av Guide Michelin

Ferrari – Det officiella vinet 2020 vid offentliggörandet av den nordiska upplagan av Guide Michelin.

Ferrari Trento är ny partner till Guide Michelin och deltog vid offentliggörandet av den nordiska upplagan som ägde rum den 17 februari i Olavshallen Concert Hall i Trondheim, Norge. De nordiska länderna – Norge, Danmark, Sverige, Finland och Island – har alltid haft en hög nivå och kreativ kulinarisk talang, vilket Guide Michelin varje år belönar genom utdelning av eftertraktade Michelinstjärnor. Det är ett tillfälle som samlar de absolut bästa kockarna från de nordiska länderna. 

Utöver tillkännagivande av Michelinstjärnor uppmärksammades även andra viktiga aspekter inom restaurangverksamheten såsom hållbarhet i det nya priset ”Sustainability Award” samt service och välkomnande i det nya priset “Welcome and Service Award” sponsrat av Ferrari Trento.

Camilla Lunelli, kommunikations- och PR-chef på Ferrari fick kvällen till ära gå upp på scenen och belöna den restaurang som enligt Guide Michelin-domarna utmärkt sig mest för sitt unika välkomnande, och genom att ge gästerna något extra kan de njuta av en extraordinär matupplevelse. Vinnare av denna prestigefyllda utmärkelse gick i år till Tina Kragh Vildgaard på restaurang Jordnær på Gentofte, i Danmark.

Ferrari Trento har under många år arbetat och stöttat initiativ och evenemang som belyser hur gästfrihet är en verklig konst. Genom en unik blandning av talang, uppmärksamhet på detaljer och expertkunskaper kan man inom servicesektorn göra stor skillnad. Något som man vill belysa extra genom detta nyinstiftade pris.

Offentliggörandet av Michelinstjärnor följdes av mingel på nyrenoverade Hotel Britannia, där över 500 gäster – inklusive kockar, press och opinionsledare – firade med mousserande Ferrari Brut och Ferrari Rosé Trentodoc.

Ferrari’s koppling till topprestauranger är en unik union som funnits och förnyats i över ett sekel. Det var från starten stora restauranger som banade väg för framgången av det torra mousserande vinet från Trento. Genom rekommendationer och nöjda gäster spred sig uppskattningen och efterfrågan och snart fanns Ferrari representerat vid samtliga bord på de finaste restaurangerna. Den tredje generationen i familjen Lunelli har nu återupptagit den gastronomiska fanan med ambition att liksom sina föregångare skapa en nära dialog med de bästa krogarna. Inte bara i Italien – utan i hela världen.

Om Ferrari Trento,

Ferrari grundades 1902 i Trento av Giulio Ferrari och drivs sedan 1952 av familjen Lunelli. Det är Italiens ledande vinhus med produktion enligt Metodo Classico och har blivit en symbol för den italienska Art of Living. Alla Ferrari’s viner är Trentodoc, flaskfermenterade mousserande viner producerade av Chardonnay och Pinot Noir. Druvorna odlas med passion och respekt enligt principerna för hållbart vinodling i Trentino i norra Italiens. Ferrari är ett uppskattat vin för en skål i Italien och företaget följer de viktigaste händelserna inom kultur, sport och underhållning.

Upptäck Ferrari Brut Organic

Ferrari Brut Organic

Ferrari Brut Organic

Art nr: 772101

165:-

Volymen är 750ml

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.