gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Cuvée Sir Winston Churchill 2009 - Ward Wines

In English En français

Cuvée Sir Winston Churchill 2009

Pol Roger lanserar nu den nya årgången av sin prestigecuvée Sir Winston Churchill. Vinet tillverkas endast de bästa årgångarna och hyllar de historiska banden mellan huset Pol Roger och familjen Churchill.

– ”Detta är den 18:e årgången av Cuvée Sir Winston Churchill. Den första var 1975 och med senaste årgången 2009, 35 år senare, står vi fast vid vår försäkran att bara lansera Churchill från de verkligt enastående åren” säger familjens talesman Hubert de Billy.

Från och med fredag 20 mars kommer den nya årgången att vara tillgänglig i Systembolagets butiker. Årgången kännetecknades av perfekt väder i slutskedet av mognadsfasen i augusti och under skörden i september. Vinet har en delikat doft av brioche, mandel, citrus och lätt blommiga nyanser och en rik smak med fin krämighet och en perfekt balans mellan friskhet och frukt.

Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevarad familjehemlighet, men resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat. ”Min smak är enkel, jag nöjer mig endast med det bästa” som Churchill själv uttryckte det.

Förhållandet mellan Champagne Pol Roger och Sir Winston Churchill sträcker sig tillbaka till en lunch hos den brittiske ambassadören i Frankrike, några månader efter Paris befrielse 1945, där årgångschampagnen 1928 Pol Roger serverades. En av gästerna vid lunchen var Odette Pol Roger, en annan premiärminister Winston Churchill, som hon genast kom mycket bra överens med. En vänskap föddes och varade fram till Churchills död, vilket skapade ett band mellan familjerna Pol Roger och Churchill som är mycket starkt än i dag.

Efter en kall vinter, startade våren 2009 med relativt milda temperaturer vilket gjorde att vingårdarna inte blev utsatta för någon vårfrost alls. Juni och juli hade lite mer varierat väder men augusti blev solig, torr och varm med svala nätter som gav en fin och snabb mognad av druvorna. Skörden som startade 8:e september i perfekta förhållanden pågick till 21:a september och gav druvor med perfekt mognad.

Upptäck Cuvee Sir Winston Churchill 2009

Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill

Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2009

Art nr: 754801

1750:-

Volymen är 750ml

Ward Wines & VännerGå med i Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.