gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Cookie-glass med limemarinerad ananas - Ward Wines

In English En français

Cookie-glass med limemarinerad ananas

Vem gillar inte kakor och vem gillar inte glass? Om du lägger kakan i glassen och serverar till en påskgul ananas så har du både en god avslutning på menyn och en välbehövlig flykt till barndomsminnen och bättre tider. En snabb, enkel men god dessert med dina favoritkakor, glass och ananas kryddad med en touch av lime. Om du använder färdig vaniljglass och köpta kakor går det snabbt att få ihop desserten. Limen håller ananasen fräsch längre och bidrar med skönt syrlig smak.

Ingredienser:

  • 1/2 l mjukrörd vaniljglass
  • 5 krossade kakor
  • 3 dl tärnad färsk ananas
  • 1 1/2 msk honung
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad lime juice

Gör så här:
Blanda vaniljglass med krossade kakor. Ställ i frysen ca 15 minuter.
Blanda ananas med honung, limeskal och limejuice.
Fördela den marinerade ananasen i små skålar och toppa med en glasskula och lite extra kaksmulor.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.