gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Italiensk kalvgryta Spezzatino - Ward Wines

In English

Italiensk kalvgryta Spezzatino

”Spezzatino di vitello” är en italiensk kalvgryta från norra Italien, som med fördel kan stå och puttra på spisen under tiden ni sjunger in våren vid Valborgsbrasan. Till grytan väljer vi två viner som vid första anblick kan tyckas ha mycket lite med varandra att göra, men bakom etiketterna döljer sig vindynastin Antinori som vet allt om att göra viner med gastronomi i fokus.

Ingredienser:

 • 1 kg kalvstek
 • olja till stekning
 • 1 stor gul lök
 • 2 morötter
 • 4 vitlöksklyftor
 • 3 stjälkar blekselleri
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 dl vitt vin
 • 5 dl kalvbuljong
 • salt & nymalen svartpeppar
 • 100 g haricots verts

Gör så här:
Skär kalvköttet i grytbitar och tärna lök, vitlök, selleri och morot.
Fräs alla grönsaker tillsammans i rikligt med olja i en stor kastrull utan att de får färg. Bryn köttet i en stekpanna med olivolja och lägg över i grytan med grönsakerna.

Tillsätt tomatpurén och fräs ihop under en minut, tillsätt vin och buljong och låt koka under lock i minst en timme. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda. Några (4-5) minuter innan servering tillsätter du bönorna som med fördel kan delas i mindre bitar och låt de koka försiktigt så att de är klara men behåller sin spänst.

Självklart kan du servera pasta, potatis eller valfritt gryn till grytan men för den rätta vårkänslan rekommenderar vi att spezzatinon serveras med bara en sallad, ett gott lantbröd och en fin smakrik olivolja att ringla över. Buon appetito!

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.