gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Rosé poké bowl - Ward Wines

In English

Rosé poké bowl

Poké har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost, men har i modern tid utvecklats till vacker och smakrik gatumat med tydliga influenser från Japan och andra asiatiska kök. Ordet betyder att dela eller skära itu och var ett sätt för fiskarna att ta hand om de ”spillbitar” av fisken som inte gick att sälja.

Det finns inte ett recept på en Poké Bowl, men ris, fisk och grönsaker är basen och i grunden kan man säga att det är en dekonstruerad sushi som istället serveras i en skål. Försök gärna att inkludera och balansera både sötma, syra och viss hetta. Helhetsintrycket ska vara fräscht och nyttigt. 

Här är en lista på saker som gärna får landa i en poké bowl. Byt med fördel ut mot sådant du har hemma eller gillar bättre, det är det som är charmen!

  • Börja med en grund av ris, gärna sushiris men jasminris är lika gott. 
  • Nästa steg är fisken; vanligen rå lax eller tonfisk, som tärnas och marineras i t.ex. soja, sesamolja och chili. Självklart kan du också servera fisken stekt eller halstrad. Vill du ha rätten helt vegetarisk kan du använda tofu eller svamp som alternativ.
  • Med detta som grund är det så dags att bygga vidare utifrån fantasins och kylskåpets begränsningar.
  • Grönsaker som t.ex. gurka, salladslök, sojabönor, babyspenat, rödkål, morot, snackspaprika, rädisa. Strimla tunt och snabbpickla gärna någon av dem för att få in en naturlig syrlighet.
  • Frukter som t.ex. avokado, mango, ananas eller vattenmelon.
  • Kryddor och smaksättare som chili, koriander, hackade cashewnötter, sjögrässallad, kimchi, gari, japansk soya, sesamolja, srirachamajonnäs etc.
  • Utifrån den här uppräkningen så kan du göra en ny, unik och alldeles egen, poké bowl veckans alla dagar. 

Med ett glas rosé och lättare somriga smaker når du nya höjder och en poké bowl är dessutom både trendigt, nyttigt och gott! 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.