gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Flankstek och grillade grönsaker med kryddsmör - Ward Wines

In English

Flankstek och grillade grönsaker med kryddsmör

Flankstek är en både lättgillad och lättgrillad styckningsdetalj som dessutom inte kostar så mycket. Tillsammans med grillade goda grönsaker på en bädd av ruccola, en klick kryddsmör och hyvlad parmesan får du en rätt där många fina smaker samspelar och förgyller en kväll vid grillen. Kanske tillsammans med ett glas Crozes-Hermitage Les Launes från Delas. Låt dig väl smaka!.

Om du föredrar att äta vegetariskt kan du enkelt byta ut köttet till Portobello och kombinera med grönsakerna.

Ingredienser

 • 300 g flankstek (Vegetariskt: välj svampen Portabello)
 • 150 g fetaost
 • 500 g sparris
 • 1 st zucchini
 • 1 knippe grön sparris
 • 2 st röda paprikor
 • 1 st gul paprika
 • 2 citroner
 • olivolja
 • 1 tsk oregano
 • 1 påse ruccolasallad
 • Parmesanost
 • Flingsalt 
 • Svartpeppar

Kryddsmör

 • 100 g rumstempererat smör
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • Lite olja till stekning
 • Ca 1 tsk chiliflakes
 • Flingsalt

Gör så här

Börja med kryddsmöret så smakerna får sätta sig. Pressa vitlöksklyftorna i en stekpanna och bryn försiktigt i lite olja. Lägg över i en skål tillsammans med det mjuka smöret. Smaka av med flingsalt och chili flakes. Ställ in i kylen till servering.

Ta en bit aluminiumfolie och lägg på hela fetaosten. Ringla över olivolja och strö på torkad oregano. Vik ihop till ett litet paket. Lägg paketet på grillen eller tillaga i ugnen (200 grader) i ca 15 minuter.

Skär eller bryt av den nedre delen på sparrisen, skär zucchini i skivor och paprikorna utan kärnhus i fyra bitar som du delar på hälften. Ringla över olivolja och lägg på en plåt för tillagning i ugnen, eller på ett grönsaksfat för att tillaga på grillen. Låt grönsakerna få fin färg och strö över flingsalt. 

Dela citronerna i halvor och grilla dem med snittytan nedåt.

Grilla köttet några minuter på varje sida, köttet ska fortfarande vara rosa i mitten. Salta och peppra ordentligt. Låt köttet vila någon minut innan du skär upp i tunna skivor på tvären över fibrernas riktning. 

Lägg upp ruccola på ett stort fat, lägg på det skivade köttet och hyvla över parmesan. Servera med grillade grönsaker, bakad fetaost och en rejäl klick kryddsmör.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.