gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Hemmakärlek och upptäckarlust - Ward Wines

In English En français

Hemmakärlek och upptäckarlust

Att semestra på hemmaplan har gått från trend till nödvändighet som ett resultat av pandemin. Att upptäcka pärlorna i sitt närområde är redan populärt och faktum är att 3 av 4 svenskar lägger en stor del av semestern hemma i Sverige, enligt en undersökning från Svenska Turistföreningen. ”Hemester” är ett nyord i tiden och ett avstressande och miljövänligt sätt att ta vara på sin ledighet och sin omgivning med nya ögon.

Hotell och restauranger runtom hela landet visar nu prov på sin kreativitet och har många fina erbjudanden. Besök dem om du kan – du gör skillnad. Vi har samlat några av våra favoriter längs vår långa kust, som alla erbjuder goda upplevelser i tuffa tider. Från Halmstad till Grisslehamn. Se dem som konkreta tips, inspiration till egna upptäckter i ditt närområde eller helt enkelt en virtuell rundtur i vårt vackra land.

Trevlig resa och ta hand om varandra!

Västkusten – bästkusten

Vi börjar vår odyssé på ”framsidans” södra halva som har flera anrika badhotell med ett inbjudande utbud.

Hotel Tylösand, Halmstad

Mitt på den vidsträckta stranden ligger detta lekland för vuxna. Det är inte bara ett nytänkande och modernt hotell utan också Sveriges största fotokonstgalleri och ett branschledande spa. En normal sommar bjuds det på ett späckat konsertschema så det är ingen överdrift att säga att Hotel Tylösand bjuder på upplevelser som du faktiskt bara hittar här.

Lägg därtill fyra stycken högst personliga restauranger och den världsberömda räkmackan ”OMG! Tylösand”! Läs mer här.

Pensionat Klitterhus, Ängelholm

Välkommen till ”pärlan vid havet” med utsikt över Skälderviken och mat utöver det vanliga. Från ditt ombonade rum möts du av havet och naturkrafterna som inspirationskälla. Under den varma årstiden kan man äta utomhus, promenera vid vattnet eller lägga sig på den varma sandstranden och i lugn och ro fundera över om man ska ta ett svalkande dopp i vattnet.

Pensionat Klitterhus har 14 rum som alla är olika och man bor i en personlig och ombonad miljö. Läs mer här.

Hotell Skansen, Båstad

Hotellet i tennis-meckat beskriver sig själva som ”händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern”. Med sitt läge ”mitt i byn”, direkt på stranden med det fina kallbadhuset runt knuten vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning.

På restaurang Sand kan du njuta av modern matlagning, med fokus på råvaror efter säsong och från lokala leverantörer. Läs mer här.

Den saltstänkta västkusten leder ovillkorligen tankarna till fantastiska fiskar och skaldjur. Till Tylösands berömda räkmacka, ”dagens fångst” på Klittershus eller ostronen på Sand i Båstad passar härligt friska vita viner.

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet →

Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes →

Österlen

Vår färd går vidare till det som ibland kallas för Sveriges svar på Provence eller Toscana, det vackra och kulinariskt rika Österlen.

Ystads Saltsjöbad, Ystad

På Skånes vackraste kust ligger Ystad och precis vid stranden ligger Ystad Saltsjöbad – ett hotell med spa med en historia på mer än 120 år. Efter tillbyggnader och renoveringar erbjuder hotellet 140 rum vars inredning inspirerats av den marina miljön i New England. Öppna fönstret, lyssna till vågorna som rullar in och njut.

Hotellets restaurang Port fokuserar på det fransk-nordiska köket där kärleken till maten och hantverket är stor. Symboliken bakom namnvalet är att det anspelar till havet utanför fönstret samt att det är den viktigaste platsen på hotellet – en trygg hamn. Till restaurangens tidlösa meny rekommenderar vi klassiska bistroviner från Côtes-du-Rhône!

Château Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve, Blanc →

Delas Côtes du Rhône Saint Esprit →

Östersjöns öar

I vårt eget innanhav hittar vi två karga men grönskande öar som är som små länder i sig själva och givna utflyktsmål sedan länge.

Hotell Borgholm, Öland

Hotell Borgholm vilar på en lång tradition av gastronomi i världsklass. De nya ägarna, som tar arvet vidare från det legendariska krögarparet Karin och Owe Fransson, är ett team passionerade servicemänniskor som älskar att ta hand om gäster.

Hit välkomnas du och dina vänner till en hotellupplevelse med gastronomin i centrum under årets alla årstider, där det Öländska landskapet med dess kalkrika jordar och blomstrande ängar inspirerar köket och bjuder på närproducerade, säsongsbetonade och örtdoftande ljuvligheter på tallriken – ”Vi kallar det för det gastronomiska alvaret.” Läs mer här.

Grå Gåsen, Gotland

På Grå Gåsen är devisen att du ska känna dig som hemma, och det är kanske inte så svårt att i alla fall känna igen sig. Grå Gåsen är nämligen den enda fasta medlemmen i den ständigt ombytliga ensemble vi har lärt känna i TV-succén ”Så mycket bättre”.

Här kan du ta en kaffe, en drink, äta en bit mat och bo i en atmosfär som påminner om ett hem. Storsudret och Gotland blir inte så mycket bättre än så här. Läs mer här.

Vi ackompanjerar utsikten över öländska Alvaret eller gotländska Storsudret med grillat lamm, örter och ett gott glas rött.

Delas Crozes Hermitage Les Launes →

Hussonet Cabernet Sauvignon →

Roslagen

Vår turné landar i Roslagens famn på den blommande ö som heter Väddö och har utsikt över Ålands Hav.

Hotell Havsbaden, Grisslehamn

I det pittoreska fiske- och färjeläget Grisslehamn har Havsbaden stått sedan 1903. Nu, mer än 100 år senare är det en fantastisk destination med ett SPA, där allt handlar om att du ska må så bra det bara går och njuta till maximum.

Samma inställning gäller i restaurangen som förutom att bjuda på god mat och dryck också ”vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen”. Den säsongsinriktade köket bjuder just nu såklart på sparris och ramslöken går som en röd tråd genom flera rätter. Här kommer du att trivas, så enkelt är det. Läs mer här.

Vi avslutar vår resa i stil och matchar Havsbadens eleganta mat med viner av samma kaliber.

Domaine Roux Les Murelles →

Black Stallion Los Carneros Pinot Noir →

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.