gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Grillad lax med citron och örter i foliepaket - Ward Wines

In English En français

Grillad lax med citron och örter i foliepaket

Att grilla lax i folie som trängs med citron och massor av goda färska örter blir en smaksensation. Lägg till en god sås, kokt färskpotatis och en stund vid grillen så har du en middag att njuta av när solen och sommaren värmer gott.

Till den grillade laxen passar både ett glas Irony Chardonnay och en lätt kyld Irony Pinot Noir. Prova och se vad som är din favorit!

Ingredienser till 4 personer.

Lax

 • 1 st laxfilé med skinn (ca 600 gram)
 • 2 st folieark (dubbelt så stora som laxsidan)
 • 1 st citron
 • 2 msk smör
 • ½ dl hackade färska örter – t ex dill, persilja, gräslök (köp två krukor av dina favoriter och använd till både lax och örtsåsen)
 • Salt och peppar

Örtsås

 • 3 dl creme fraiche
 • 2 msk majonnäs
 • 1 vitlöksklyfta
 • ½ dl hackade färska örter – t ex dill, persilja, gräslök
 • Färskpotatis
 • Grönsallad
 • Citronklyftor

Gör så här

Gör först såsen så den får stå och mogna innan servering. Blanda creme fraiche och majonnäs och pressa i vitlöken. Blanda i de hackade örterna och smaka av med salt och några varv med pepparkvarnen. Ställ svalt till servering.

Lägg ut två folieark ovanpå varandra. Lägg på laxen med skinnsidan neråt. Skiva citronen och lägg dem i ett fint mönster ovanpå laxen. Klicka på smöret. Strö de färska, hackade örterna över laxen och salta och peppra lätt. Förslut foliepaketet väl med öppningen uppåt.

Lägg paketet på grillen över direkt värme tills dess att innertemperaturen är 54 grader. Det tar ca 12-15 minuter.

Lägg foliepaketet på ett fat och öppna det ångande paketet med den grillade laxen, citronen som fått en lätt sötma i värmen och alla dofter från örterna som sprider sig vid bordet.

Servera med färskpotatis, örtsåsen och en grönsallad.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.