gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

I picknick-korgen - Ward Wines

In English En français

I picknick-korgen


Vi håller tummarna för att vädergudarna är på vår sida så att vi kan umgås utomhus i soligt väder. Picknick-korgen packas med matiga sallader som är goda i sig men smakar ännu bättre i sällskap till varmrökt lax, grillad kyckling eller rostbiff.

Sallad på färskpotatis med gremolata-dressing

En härligt fräsch sallad på färskpotatis hör försommaren till. Dressingen är inspirerad av en klassisk gremolata gjord på citronskal, hackad persilja och vitlök och sätter pricken över i:et.

Ingredienser:

900 g färskpotatis
150 g färska salladsärtor (sugar snaps)
1-2 knippen grön sparris
1 knippe färsk gul lök
1 knippe rädisor
skal och saft av 1 citron
färsk persilja
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här:

Koka potatisen mjuk i saltat vatten i en stor kastrull. Ansa salladsärtor, sparris och lök och skär dem i bitar. Koka grönsakerna 3 minuter i saltat vatten. Häll av grönsakerna i ett durkslag och spola dem snabbt i kallt vatten. Skölj och ansa rädisorna. Skär eller hyvla dem tunt, gärna med en mandolin. Blanda potatis och grönsaker i en skål eller bunke.

Dressing: 

Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta skalet och pressa ur saften. Hacka persiljan och blanda med olivoljan, citronskalet och citronsaften. Pressa i vitlöken i gremolatan (persilja och citronblandningen). Krydda med salt och peppar. Ta med dressingen i en separat flaska eller skål och blanda i precis innan servering.


*******


Halloumi- och risonisallad

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Underbart och snabblagat.

Ingredienser:

4 port risonipasta
1 liten rödlök
2 huvuden gemsallad 
200 g soltorkad tomat i olja
1/2 dl rostade solroskärnor
200 g halloumiost
1 tsk olja

1 liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Gör så här:

Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och tomaterna. Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet. Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i en skål eller bunke. Rör ner risonin i salladen och strö över osten. Smaka av med salt och peppar.

Dressing: 
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Ta med dressingen i en separat flaska eller skål och blanda i precis innan servering.


Ingen vinflaska är så tråkig som den som inte går att öppna. Därför är kylväskan fylld med goda viner med praktiska skruvkapsyler så ingen behöver skämmas för att korkskruven ligger kvar hemma i kökslådan!

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.