gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Pol Roger i ny presentförpackning som hyllar Sir Winston Churchill - Ward Wines

In English

Pol Roger i ny presentförpackning som hyllar Sir Winston Churchill


Visste du att Sir Winston Churchill var en entusiastisk och skicklig olje- och akvarellmålare? Pol Rogers nya presentförpackning hyllar och förenar två av Churchills stora passioner; målning och Champagnen Pol Roger.

Champagnehuset Pol Roger har i samarbete med Churchill Center och företaget Arts Thread utsett Tess Costil från Auckland University of Technology i Nya Zeeland till vinnare av Winston Churchill Design Competition. Tävlingen erbjöd designstudenter möjlighet att utforma en begränsad upplaga av presentförpackningen till Pol Roger Brut Réserve för att fira målningar av Sir Winston Churchill.

Sir Winston Churchill kanske var mest känd som en av de största statsmännen under 1900- talet, men det är få som vet att han även var en entusiastisk och skicklig olje- och akvarellmålare, vars verk ställdes ut brett, bland annat på prestigefyllda Royal Academy of Arts i London.

Churchill beskrev sin entusiasm för målning som att ta en ”joyride i en färglåda”. Efter att ha upptäckt glädjen i att måla vid 40 års ålder, förblev han en produktiv och hängiven konstnär för resten av sitt liv. Tess Costils design är baserad på en av hans mest kända målningar, ”The Goldfish Pool på Chartwell”. Chartwell var Churchills älskade hem och favoritplats att måla på, han stod gärna i trädgården bredvid sin damm där guldfiskarna simmade fritt.

Designen hyllar och förenar två av Churchills stora passioner; målning och Champagnen Pol Roger. Pol Roger var Sir Winstons favoritchampagne, som han önskade få levererad till varhelst han befann sig. Champagnen skulle levereras från Pol Rogers adress, 44 Avenue de Champagne i Epernay som han kallade ”världens mest drickbara adress”.

Vänskapen mellan familjen Churchill och Champagnehuset Pol Roger består än i dag.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.