gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Somriga sallader och vita viner - Ward Wines

In English

Somriga sallader och vita viner


Passa på att njuta av sommarens primörer och härligt nyskördade grönsaker. Med sköna tillbehör som salta räkor eller en syrlig men krämig getost får du en matig sallad som hittar sitt perfekta ackompanjemang i somrigt fräscha och aromatiska vita viner.

En typ av vin som vi får se till att dricka mer av i sommar finner du i Soalheiro Alvarinho, Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, Les Baronnes Sancerre och Bourgogne Les Murelles från Domaine Roux


Matig räksallad med basilikadressing

Den perfekta sommarsalladen med såväl potatis, räkor, fänkål och rödlök med en medelhavsinspirerad basilikadressing på soltorkade tomater. En frisk och spännande smakkombination!

Ingredienser:
Skalade räkor
Färskpotatis
Rödlök
Fänkål

Basilikadressing:
1/2 kruka basilika
1 dl soltorkade tomater i olja
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
Salt & nymalen peppar

Gör så här:
Koka potatisen. Låt den ånga av och skär ner i mindre bitar. Skiva löken och fänkålen tunt.

Basilikadressing:
Riv eller strimla basilikabladen. Häll av oljan från tomaterna och mixa dem till en puré med stavmixer eller hacka mycket fint med kniv.Rör ihop basilika, tomater, matyoghurt, majonnäs och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp potatis, fänkål, rödlök och generöst med räkor på ett serveringsfat. Klicka över dressingen och/eller servera vid sidan av.


**********


Sallad med getost och rosmarinstekt persika

Den söta rosmarindoftande persikan tillsammans med getost är en läcker smakkombination i den här spännande salladen, där dressingen tillagas i stekpannan.

Ingredienser:
1 salladshuvud av valfri sort, gärna romansallad eller annan ”fastare” sort
Skal och saft från en ½ citron
3 persikor
Tärnade plommon- eller körsbärstomater
ca 200 g getost
2 msk pinjenötter
2 tsk olivolja
1 kvist rosmarin
2 tsk råsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme, häll upp på en tallrik och låt svalna. Dela, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Stek persikorna och rosmarinen hastigt i olivoljan i en het stekpanna. 
Dra av från värmen och tillsätt socker, vatten, citronsaft- och skal och rör om försiktigt. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och fördela de tärnade tomaterna ovanpå. Lägg på persikorna och ringla över dressingen från stekpannan. Toppa med smulad getost och pinjenötter.

Bon appétit!

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.