gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Härliga hemestertips! - Ward Wines

In English En français

Härliga hemestertips!


I år semestrar många i vårt fina land och det är verkligen ingen uppoffring utan en möjlighet! 

Redan i mitten av maj så tipsade vi om några pärlor under rubriken ”hemmakärlek och upptäckarlust”. Vi följer nu upp med kapitel två i denna underbara resa med nya nedslag i sköna hörn som Bohuslän, Visby, Norrlands inland, Mälardalen och vår stolta huvudstad. 

Destinationer som bjuder på hav & skog, lantliv & storstadspuls, feststämning & vinkontemplation och förhoppningsvis sol & värme.


Visby


Hotell Villa Alma

Bo på det härliga boutiquehotellet med Visbys bästa läge mitt i Almedalen och med havet utanför dörren och hela stadens utbud runt knuten. Ett hotell ”utan baksidor” med en magisk utsikt från alla rum. Charmigt,
mysigt – måste upplevas.

www.villaalma.se


Sober, Donners brun

Ät och drick gott på klassiska Donners Brunn, men nu i uppdaterad tappning. På nya Sober äter du medelhavsinspirerad och närproducerad mat samt och väljer från en helt ekologisk vinlista och dryckesmeny. Här är det öppet alla dagar med bar i källaren och en stor terrass mot torget.

www.sobervisby.se


Grå Gåsen

Sedan vi tipsade om Grå Gåsen i maj har stjärnkocken Danyel Couet med hela sitt team från restaurang Allegrine i Stockholm flyttat in för att skapa en sommarupplevelse utöver det vanliga. Grå Gåsen + Allegrine är värt ett besök när du styr söderut på Gotland för maten, vinet och den magiska atmosfären.

www.gragasen.se


Norrlands inland


Hotel Lappland, Lycksele

Vid Umeälvens strand hittar du porten till Lappland, fast i Västerbotten. På Restaurang 64° möts du av en matupplevelse baserad på närproducerade råvaror från Lappland som fisk från Malgomaj, kött direkt från samebyarna och svamp från urskogen i en unik miljö. Som vinälskare kommer du att trivas då restaurangen blev utsedd till en av Sveriges bästa vinkrogar av Munskänkarna 2018.

www.hotelllappland.se


Hotel Hallstaberget, Sollefteå

Det här hotellet är klassisk mark där friluftsmänniskor och nöjeslystna norrlänningar träffats sedan 1969. Efter en omfattande renovering och tillbyggnad 2012 kunde hotellet återfå sin forna glans. Från restaurangen har du en fantastisk panoramavy över dalar, fjäll och den fina staden Sollefteå!

www.hallstaberget.se


Västerås


Hotel Hem till gården

Som i Astrid Lindgrens saga om Bullerbyn ligger Hem till Gården. Norrgården, Mellangården och Sörgården utgör Tunby Gård och ligger som en overklig kontrast till det moderna runt omkring. Gården på landet mitt i Västerås!

www.hemtillgarden.se


Vinoteket Lothar

Västerås självklara mål för vinälskare! Här står vinet står i fokus med Sveriges bredaste vinlista med exotiska ursprung som exempelvis Kazakstan, Armenien, Luxemburg, Belgien, Tahiti. Här kan du prova vin från 52 olika länder– ca 350 olika sorter – många av dem på glas! 
Dessutom en bistro med stans godaste ost & chark och Brooklyn Style Pizza.

www.officershuset.se/vinoteket/


Bohuslän


Stora hotellet i Fjällbacka

1834 slogs dörrarna upp för första gången till Stora Hotellet i Fjällbacka, då som gästgiveri och handelsbod. Sedan dess har mycket hänt och hotellet har blivit större och renoverats i omgångar, men en sak är fortfarande densamma; lugnet och atmosfären. Det är ingen hemlighet att Bohuslän med sina råa klippor och öppna hav sprider ett lugn i de människor som kommer hit. Här kan du njuta av fantastiska matupplevelser, frisk luft och tid att bara vara.

www.shfjallbacka.se


Port Sud i Skärhamn

Port Sud är så nära en lokal bistro eller hamnkrog vid Medelhavet man kan komma här i Bohusläns hjärta. Ett genuint intresse för mat, vin och Provence genomsyrar filosofin bakom krogen där du kan avnjuta havets läckerheter och ett gott vin direkt på bryggkanten vid Skageracks ”azurblå” böljor.

www.portsud.se


Stockholm – Mälardrottningen


Restaurang Jungfrusund, Ekerö

Välkommen till Mälarens smultronställe, en Stockholms-oas bara 20 minuter från stadens glitter, mitt i Jungfrusunds marina och varv på Ekerö. Under sommaren på Jungfrusund slår du dig ner på blomsterterrassen och känner doften av nygrillad färsk fisk med ett glas Chablis i handen till tonerna av lite riviera-bossa.

www.restjungfrusund.se


Häktet innergård

Häktet är en restaurang, bar och samlingsplats på Hornsgatan på Södermalm. Det kulturmärkta huset från 1782 är det gamla ”bysättningshäktet” men har inhyst krogverksamhet sedan början av 1900-talet och räknas som en av Stockholms äldsta restauranger. På sommaren sitter du med fördel på den mysiga innergården. Här kan du äta mat lagad från grunden, baserad på säsongens råvaror tillsammans med ett brett urval av viner, öl och cocktails.

www.haktet.se


Sturehof

Med sin stolta, över sekellånga historia och sitt läge mitt på Stureplan är Sturehof en pulserande mötesplats – från tidig förmiddag till sen natt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Klassisk och traditionstung men även modern och samtida som konkurrerar med det bästa som Paris eller New Yorks kan erbjuda. Stockholms mest världsvana matsal enligt oss och världens 8:e bästa restaurang enligt Monocle.

www.sturehof.com

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner och få matiga nyhetsbrev varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.