gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Bodega Otronia – Ny producent hos Ward Wines - Ward Wines

In English

Bodega Otronia – Ny producent hos Ward Wines


Bodega Otronia ligger i Patagonien i Chubut, den sydligaste vinregionen i Argentina. Vinerna är märkta som ”Patagonia Extrema” – av goda skäl. Nederbörden kan vara så lite som 200 mm per år och med vindar som kan uppnå en hastighet på upp till 110 km per timme. Dessa utmanande förhållanden gör att Bodega Otronia är ett exempel på hur extrem vinframställning kan bli. För Ward Wines innebär det nya samarbetet ett välkommet komplement av spännande viner med unikt uttryck och ytterligare en producent med högt ställda krav på hållbar vinproduktion i portföljen.


Bodega Otronia har i dag 50 hektar vinodlingar med kalkrik jord där de främst odlar Chardonnay och Pinot Noir. Producenten arbetar  ekologiskt och alla viner är ekologiskt certifierade. Då väderförhållandena är extrema under vinrankornas tillväxtperiod arbetar de med en unik teknik som kallas ”aspersion”, där man med flit besprutar rankorna med vatten som skapar ett skyddande ”ishölje” runt vinrankans blomknoppar. Vinerna från Bodega Otronia kännetecknas av elegans, friska fruktaromer, naturligt hög syra och stor fenolisk mognad.


Nu har vi glädjen att lansera två viner i Systembolagets beställningssortiment den 1 juli och två viner som tillfällig exklusiv lansering den 14 juli från denna unika producent.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.