gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Kantarellsmör till grillat - Ward Wines

In English

Kantarellsmör till grillat


Än är det inte dags att ställa in grillen, men det kanske börjar bli tunt med inspiration och variation? Ett knep är att följa säsongen och ta vara på det som växer i skog och trädgårdsland. Sommarkantarellerna är en delikatess i sig själva, men kan också avnjutas i ett smakrikt smör som ger det grillade köttet en ny touch. Lägg till några nyskördade bönor och lyckan är fullkomlig.

Som sista pusselbit rekommenderar vi fyra goda rödviner. Vad sägs om en klassisk Cabernet Sauvignon från Hussonet i Chile, ett skolboksexemplet på druvan Syrah från norra Rhône i Les Launes från Delas, Sangiovese med toner från Umbrien i hyllade Rubesco eller Black Stallion Cabernet Sauvignon från trendiga Napa Valley.


Kantarellsmör till grillat

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl hackade kantareller
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Smält en tredjedel av smöret och bryn tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna. Stek kantareller, lök och timjan i smör ca 10 min. Låt det svalna och blanda sedan med det brynta smöret samt resten av det rumsvarma smöret. 
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen. Skiva upp vid servering.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.