gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Vinprovning med Italienska klassiker - Ward Wines

In English

Vinprovning med Italienska klassiker


Välkommen till onlineprovning med klassiker från Italien.

Vi startar upp höstens provningar med två uppskattade röda viner på Sangiovese som är den mest odlade druvan i Italien. Vi kommer att lära känna druvans karaktär och de förutsättningar som respektive region erbjuder. Vi berättar om historien bakom vinerna, familjerna, regionerna och tipsar om vad du ska tänka på när du matchar vinet till maten och vad som passar allra bäst att servera till. 

Från den välkända vinproducenten Marchesi Antinori provar vi klassikern VILLA ANTINORI där druvorna odlas i hjärtat av Toscana. I grannregionen Umbrien odlas druvorna av producenten Lungarotti och vi kommer att prova deras flitigt hyllade RUBESCO. 

Provningsledare är Fredrik Lindfors som arbetar som produktchef på Ward Wines. Med en bakgrund som chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och titlar som världens 5:e bästa sommelier och tvåfaldig svensk mästare i sommellerie är han en van och uppskattad provningsledare och kommer att ta dig med på en spännande provning.

 

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.