gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Skörderapport från Pol Roger - Ward Wines

In English

Skörderapport från Pol Roger

Skörd i Montagne de Reims och Vallée de la Marne av Pinots Noir och Meunier av superb kvalitet.


Källarmästaren på det legendariska champagnehuset Pol Roger, Damien Cambes har skickat oss några ögonblicksbilder från årets skörd. 

”Skörden startade tidigt även i år och de första druvorna plockades fredagen den 21 augusti. Alla blå druvor skördades i slutet av augusti för att sedan följas av Chardonnay i början av september. Alla druvor var friska och perfekt mogna så det ser lovande ut för framtiden.”


Kvalitetskontroll av musten från Bouzy Grand Cru
Provsmakning av musten visar att årgång 2020 ser lovande ut.


Den som väntar på något gott måste ha tålamod. En egenhet för Champagne i allmänhet och Pol Roger i synnerhet är att vinet lagras i många år i de svala gångarna i kritjorden under Epernay för att få sin rätta karaktär. 


Det kommer därför dröja innan vi får njuta av frukten från årets skörd. Här och nu kan du istället njuta av Pol Roger Brut Reservé NV eller Pol Roger Blanc de Blancs av Chardonnay-druvor från fem Grand Cru-byar och årgång 2013, som nu är ute i butik.

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.