gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Vinprovning med vitt från två världsdelar - Ward Wines

In English

Vinprovning med vitt från två världsdelar


Välkommen till onlineprovning med fokus på druvan Chardonnay!

Tillsammans med Fredrik Lindfors och Ulrika Dratwa från Ward Wines provar vi två vita viner från två världsdelar producerade på druvan Chardonnay. Från Bourgogne i Frankrike provar vi Domaine Roux Les Murelles och från Napa Valley i Kalifornien provar vi Black Stallion Chardonnay. Två viner som tydligt visar på sitt ursprung och tydlig personlighet.

Under provningen pratar vi om hur klimatet, solen och jordmånen påverkar vinet och vad lagring på gamla respektive nya ekfat bidrar med till smaken? Vi berättar mer om hantverket i vineriet, förklarar skillnaden mellan ursprungen i de olika världsdelarna, vad som egentligen skiljer vinerna åt och mycket annat..

Provningsledare är Fredrik Lindfors som arbetar som produktchef på Ward Wines. Med en bakgrund som chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och titlar som världens 5:e bästa sommelier och tvåfaldig svensk mästare i sommellerie är han en van och uppskattad provningsledare som kommer att ta dig med på en spännande och lärorik provning.

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.