gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Exklusiv januarilansering - Alain Graillot 2018 - Ward Wines

In English

Exklusiv januarilansering – Alain Graillot 2018


Från den hyllade producenten Alain Graillot kommer Crozes-Hermitage 2018 i exklusiv lansering den 26 januari


Den aktuella årgången bjuder på mörk mogen frukt, kryddor och tydlig fatkaraktär. Ett balanserat och kraftfullt vin med finstämd syra, skarpa tanniner och de karaktäristiska inslagen av björnbär, vitpeppar, eneträ, blåbär, viol, rökta charkuterier, choklad och örter. Ett vin som kan drickas nu men som gärna får ligga i vinkällaren några år.


Alain Graillot’s vingård ligger i appellationen Crozes-Hermitage, nära Tain l’Hermitage i norra Rhônedalen. Vineriet som är inhyst i en gammal gårdsbyggnad ligger mitt i vinodlingarna. Vinstockarna som till största delen består av Syrah är i genomsnitt 30 år gamla och breder ut sig över 17,5 hektar av stenig jord, grus och sand mellan de båda floderna Isère och Rhône. Druvorna skördas för hand och får en första jäsning under 2-5 dagar med skalkontakt. Därefter sker temperaturkontrollerad jäsning i cementtankar under 15-21 dagar innan vinet flyttas till ekfat och vidare lagring i 12 månader i den svala vinkällaren. Vid buteljering filtreras vinet med varsam hand utan klarning.

Läs mer & beställ

Alain Graillot Crozes-Hermitage

Alain Graillot Crozes-Hermitage

Art nr: 9518301

268:-

Volymen är 750ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.