gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Cabernet Sauvignon – kungen i Napa - Ward Wines

In English

Cabernet Sauvignon – kungen i Napa

Cabernet Sauvignon är utan tvekan en av världens mest kända blåa druvor, och får ibland epitetet ”druvornas konung”. Det är en tålig, lättodlad och väldigt anpassningsbar druva, som har den goda smaken att behålla sin typiska grundkaraktär oberoende av ursprung och klimat, något som gör att den är populär på många platser i världen.


Kungatiteln hänger också mycket ihop med att det är en av de stora druvorna på sin hemmaplan i Bordeaux och därmed en viktig ingrediens i några av världens mest berömda viner. Cabernet Sauvignon trivs inte i alltför svala klimat, utan behöver mycket värme för att mogna. 


Därför är det ganska naturligt att det är den stora druvan i Napa Valley – Kaliforniens mest kända distrikt. Här är inte mindre än 55% av arealen odlad med just Cabernet Sauvignon. Vinerna härifrån kan vi med fog kalla moderna klassiker, där ett flertal legendariska producenter sedan 70-talet utmanat Bordeaux vad gäller vinkvalitet, dock i sin annan stil. Vinerna från Napa är något mindre strama, och istället mer generösa i frukten och uppvisar lite mognare toner som snarare drar mot svarta oliver snarare än örtigheten i en Bordeaux.


När vi nu lanserar det vingårdsbetecknade Gaspare Vineyard Cabernet Sauvignon 2015 i Systembolagets tillfälliga sortiment, får du chansen att jämföra tre utmärkta exempel på klassisk ”Napa-Cab”. Tre viner på samma druva som tål att jämföras från den hyllade producenten Black Stallion Estate Winery i Napa Valley.


Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 
Druvorna till detta vin kommer från utvalda vingårdslägen runtom i Napa Valley. 
Årgång: 2017
Pris: 239 kr
Till Systembolaget

Black Stallion Limited Release Napa Valley Cabernet Sauvignon
Druvorna till detta vin kommer från noga utvalda vingårdslägen i Napa Valley med ett större inslag av druvor som vuxit på högre höjd, vilket bidrar till ökad koncentration i frukten.
Årgång: 2017
Pris: 599 kr
Till Systembolaget

Black Stallion Gaspare Vineyard Cabernet Sauvignon (Exklusiv lansering på sysemtbolaget 2/2)
Druvorna till detta vin kommer enbart från vingården Gaspare som ligger precis intill vineriet i Oak Knoll District.
Årgång: 2015
Pris: 399 kr
Till Systembolaget

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.