gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Briochesemla med aprikos- och apelsinfyllning - Ward Wines

In English

Briochesemla med aprikos- och apelsinfyllning


Briochesemla med apelsinfyllning serveras med ett glas Michele Chiarlo Nivole – ett sött pärlande och friskt vin med tydligt aromatisk profil. Blommiga och kryddiga aromer av aprikos, mandarin, päron och honung.

Briochebullar (10 st små)

 • 750 gram vetemjöl specieal 
 • 200 gram mjölk
 • 20 gram jäst 
 • 220 gram ägg
 • 65 gram socker 
 • 10 gram salt
 • 250 gram smör, rumstempererat 
 • 1 ägg att pensla bullarna med

Aprikos- och apelsinfyllning

 • 5 dl mandlar, skalade
 • 3 dl florsocker 
 • 1 dl äggvita 
 • 4 msk apelsinmarmelad
 • rivet skal från 1 apelsin (eko)
 • 100 gram torkade aprikoser 
 • 1 dl nivole 

Lägg alla ingredienserna i din köksmaksin och låt den gå  i ca 4 minuter på medelfart. Öka hastigheten och blanda ytterligare 5 minuter. Degen ska bli elastisk med härliga glutentrådar. Stjälp  nu upp degen i en bunke som får plats i ditt kylskåp och täck den med en plastfolie. Låt degen kalljäsa över natten för att få massor av smörig god smak. Dag två börjar du med att sätta ugnen på 180 grader (varmluft) och seda delar du den blanka kladdiga degen i två lika stora delar. Forma bitarna till 10 st bollar och lägg dem på en ugnsplåt. Låt dem jäsa i en timme i rumstemperatur

Blanda ägg med lite vatten och pensla bullarna innan du bakar av dem i ca 15 minuter. De är klara när innertemperaturen är 95 grader (använd en termometer). Ta ut dem ur ugnen och låt bullarna svalna i ca en timme innan du fyller och serverar dem.


Fyllningen gör du så här:

Börja med att lägg aprikoserna i blöt medan du skalar dina mandlar. Ta bort skalet på dina mandlar genom att koka dem i vatten i några minuter, därefter går det lätt att plocka sedan av skalet. När de är skalade lägger du dem i en mixer. Mixa först mandlarna tills det blir finhackade. Tag bort 1 dl av det mandelhacket, och kör sedan resten med övriga ingredienser tills du har en slät massa. Du kommer säkert att behöva skrapa runt lite i botten. När du har en jämn massa häller du över den i en skål och blandar ner marmelad och de finhackade aprikoserna och rivet apelsinskal. 

När du ska göra dina briochesemlor gör du så här:

Gröp ur bullarna fyll på med rikligt med fyllning. Spritsa på vispgrädde, lägg på locket, sikta florsocker över skapelsen och bjud din familj, dina vänner eller för all del ät upp alltihopa helt själv!


Triss i semlor i samarbete med Anette Rosvall 
www.anetterosvall.se
@anetterosvall

Upptäck Nivole

Nivole Moscato d'Asti

Nivole Moscato d’Asti

Art nr: 778702

85:-

Volymen är 375ml

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.