Nivole Moscato d’Asti
Art nr: 778702
85:-
Volymen är 375ml
Lägg alla ingredienserna i din köksmaksin och låt den gå i ca 4 minuter på medelfart. Öka hastigheten och blanda ytterligare 5 minuter. Degen ska bli elastisk med härliga glutentrådar. Stjälp nu upp degen i en bunke som får plats i ditt kylskåp och täck den med en plastfolie. Låt degen kalljäsa över natten för att få massor av smörig god smak. Dag två börjar du med att sätta ugnen på 180 grader (varmluft) och seda delar du den blanka kladdiga degen i två lika stora delar. Forma bitarna till 10 st bollar och lägg dem på en ugnsplåt. Låt dem jäsa i en timme i rumstemperatur
Blanda ägg med lite vatten och pensla bullarna innan du bakar av dem i ca 15 minuter. De är klara när innertemperaturen är 95 grader (använd en termometer). Ta ut dem ur ugnen och låt bullarna svalna i ca en timme innan du fyller och serverar dem.
Fyllningen gör du så här:
Börja med att lägg aprikoserna i blöt medan du skalar dina mandlar. Ta bort skalet på dina mandlar genom att koka dem i vatten i några minuter, därefter går det lätt att plocka sedan av skalet. När de är skalade lägger du dem i en mixer. Mixa först mandlarna tills det blir finhackade. Tag bort 1 dl av det mandelhacket, och kör sedan resten med övriga ingredienser tills du har en slät massa. Du kommer säkert att behöva skrapa runt lite i botten. När du har en jämn massa häller du över den i en skål och blandar ner marmelad och de finhackade aprikoserna och rivet apelsinskal.
När du ska göra dina briochesemlor gör du så här:
Gröp ur bullarna fyll på med rikligt med fyllning. Spritsa på vispgrädde, lägg på locket, sikta florsocker över skapelsen och bjud din familj, dina vänner eller för all del ät upp alltihopa helt själv!
Triss i semlor i samarbete med Anette Rosvall
www.anetterosvall.se
@anetterosvall
Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.