Rivesaltes Ambré 1985
Art nr: 838102
120:-
Volymen är 375ml
Bullarna gör du så här:
smula ner jästen i en bunke och häll på socker och salt. Låt jästen smälta lite i sockret och rör sedan ut jästen i degvätskan. Nu ner med resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg, knåda sedan minst 10 minuter för hand eller 5 i en maskin tills du får en sidenblank deg med glutentrådar. Låt sedan degen jäsa i en timme, rulla ut 15-20 bullar och låt dem jäsa ytterligare en timme. Sedan skall de penslas med ägg och sedan gå i ugnen i cirka 20-25 minuter. Håll lite koll på dem, det är nämligen rasande svårt att se om brunt bröd blir bränt eftersom det redan är så mörkt.
Fyllningen gör du så här:
Börja med att rosta 1 dl nötter med skal i 175 grader i 10 minuter. Lägg dem sedan i en mixer. Ta bort skalet på resterande genom att gnugga dem i en kökshandduk. När de är nakna lägger du även dem i mixern. Mixa nu nötterna tills det blir finhackade. Tag bort 1 dl av nöt hacket, och kör resten med övriga ingredienser tills du har en slät massa. Du kommer säkert att behöva skrapa runt lite i botten för att få en jämn massa. Fyll på med starkt kaffe så tills du har en slät, jämntjock massa. Fös ner i en plastbunke och vänd ner de finhackade nötterna. Smaka av med konjak och kaffe så du får din styrka på smakerna.
När du ska göra dina chokladsemlor gör du så här: Gröp ur semmelbullarna fyll på med mandelmassefyllning. Om den är lite för hård så späd den gärna med lite ovispad grädde. Spritsa på vispgrädde, lägg på locket, sikta florsocker över skapelsen och bjud din familj, dina vänner eller för all del ät upp alltihopa helt själv.
Smaklig spis!
Triss i semlor i samarbete med Anette Rosvall
www.anetterosvall.se
@anetterosvall
Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.