gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Topp 10 – beställningssortimentet - Ward Wines

In English

Topp 10 – beställningssortimentet


Systembolagets beställningssortiment är ett fantastiskt komplement till det ordinarie sortimentet och erbjuder både en större bredd och ett större djup och många unika viner.

Många har beskrivit det som en riktig ”guldgruva” för vinälskare!

Vi har satt en ihop en topplista med de viner som ni beställer mest av just nu, så att du på ett enkelt sätt kan botanisera och kanske hitta nya favoriter. Att beställa hem nya vinupplevelser, till butik eller för hemleverans, är bara några knapptryck bort.


Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

Familjen Mercer odlar mycket annat än bara druvor och de var faktiskt dem som en gång i tiden uppfann mini-morötterna. Idag är de mer kända för sina prisbelönta viner, främst på druvan Cabernet Sauvignon som bl.a är med på Wine Spectator’s lista över världens 100 bästa viner. Denna generösa ”Cab” bjussar på toner av mogna röda frukter, björnbär och torkade tranbär med en touch av brunt farin och brödkrydda. Ett välstrukturerat vin som kommer att passa fint till sommarens grillade kött med smakrika tillbehör.

Art.nr 78926, 159 krBeställ vinet här


Soalheiro Granit

Vingården Soalheiro är experter på druvan Alvarinho. Som namnet antyder är det här ett vitt vin fyllt av stenig mineralitet. Kombinera det med läckert mogen fräsch frukt av apelsin och ananas och en liten sälta, så får du en härlig Vinho Verde som passar till rätter av fisk och skaldjur och matiga sallader.

Art.nr 73450, 149 krBeställ vinet här


Winzer Krems Orange Grüner Veltliner

Ett ”orange” vin är enkelt uttryckt ett vitt vin som gjorts som om det vore rött, dvs under jäsningen får druvskalen vara kvar i tanken under ett antal dagar innan man drar av musten. Det är druvskalen som ger orangeviner sin unika karaktär, här i form av en aromatisk doft av torkade aprikoser, blommor, apelsinzest, röda äpplen och lätt kryddighet. Smaken är torr och frisk med pigg syra och en lätt sträv karaktär som kommer ifrån vinets skalkontakt. Passar till rustika maträtter, gärna med fläsk, kyckling eller vegetariskt.

Art.nr 75200, 129 krBeställ vinet här


Gérard Bertrand “An 806” Corbières

Från kungen av Languedoc, Gérard Bertrand, hämtar vi ett klassiskt sydfranskt rött vin som har en generös och fruktig doft av mörka bär, och en elegant smak med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. Corbières är Languedocs största och kanske mest kända AOC. Här produceras främst röda viner vars karaktär påverkas av såväl närheten till Pyrenéerna och vindar från både Atlanten och Medelhavet.

Art.nr 73422, 119 krBeställ vinet här


Le Roc de Château Puybarbe

Côtes de Bourg är ett mindre distrikt i Bordeaux där Merlot-druvan dominerar. Här bjuds vi på ett mjukt rött vin med doft av mörka plommon, svarta vinbär och lätt kryddighet från fatlagringen. Ett vin som är utmärkt att dricka nu men även lagra i ett par år, och som smakar utmärkt till fina köttbitar av biff, kalv och lamm, gärna i sällskap med en elegant rödvinssås.

Art.nr 50123, 149 krBeställ vinet här


Château Puybarbe

Slottet ägs av ett finskt par sedan 2018, som har satt den höga målsättningen att bli den bästa producenten i distriktet Côtes de Bourg. Numret större än Le Roc, men med liknande generösa toner av mörka plommon och svarta vinbär. Smaken är mjuk och med toner av vanilj och lätt rostad fatton. Ett vin som är utmärkt att dricka till smakrika och eleganta rätter på rådjur, lamm eller entrêcote.

Art.nr 50135, 199 krBeställ vinet här


Il Bruciato

Tenuta Guado al Tasso är den berömda vinfamiljen Antinoris projekt i Bolgheri vid Toscanas kust. Bolgheri har blivit känt för sina s.k. ”Super-Tuscans” då franska druvsorter har visat sig från sin bästa sida i det kustnära området. I Il Bruciato samsas Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.Fin och tydlig doft med inslag av svarta och röda bär, plommon, kryddor och lite kaffe. Stor, balanserad, frisk och elegant smak med bra längd och en tilltalande fruktig eftersmak.

70662, 199 krBeställ vinet här


Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva

Som en traditionell motpol till vinerna från Bolgheri, så görs Marchese Antinori Chianti Classico Riserva uteslutande på handskördade druvor från Tenuta Tignanello i hjärtat av Chianti. Vinet jäses traditionellt varefter det läggs på små franska och ungerska ekfat där det lagras ett år. Förfinad doft av röda bär, mogna körsbär, örter, kaffe och lakrits och en mycket stor, intensivt fruktig smak avrundade tanniner. Sangioveseviner drivs utmärkt i sällskap med klassiska tomatbaserade rätter från det italienska köket.

Art.nr 73341, 199 krBeställ vinet här


Le Orme Barbera d’Asti

Michele Chiarlo bjuder på ett vin med de klassiska Barbera-dragen med massor av röda bär, körsbär, plommon och italienska örter. Eftersmaken är lång och elegant med en liten fatton, frisk syra och mjuka tanniner. Le Orme Barbera d’Asti är det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.

Art.nr 2351, 129 krBeställ vinet här


Il Principe Langhe Nebbiolo

Nebbiolo är en av Italiens äldsta inhemska druvsorter och ger några av  världens mest lagringsdugliga viner. Namnet Nebbiolo syftar på ordet nebbia som är italienska för dimma, som i sin tur refererar till den dimma som ofta ligger som ett täcke över vingårdarna i Piemonte på hösten. Mycket druvtypisk doft av körsbär, nypon, rosor, te och kryddor. Medelfylligt med eleganta tanniner och en frisk avslutning. Ett bra matvin till klassiska norditalienska rätter som grytor och ragù eller lagrade hårdostar.

Art.nr 50984, 149 krBeställ vinet här

gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.