
- 129:-
Barbera d´Asti Le Orme
Rött vin från Michele Chiarlo
Volym: 750
Om produkten
Visste du att?
Årgång 2016 av Le Orme har fått 90p av Wine Enthusiast och tidningen Wine Spectator har utnämnt Le Orme Barbera d’Asti som Smart Buy hela 11 gånger
Lagring & vinifiering
Druvmusten jäste på ståltank och därefter har vinet lagrats i 16 månader varav tre månader på ekfat.




- 129:-
Doft och smak
Le Orme bjuder på generös frukt med de klassiska Barbera-dragen med massor av röda bär, körsbär, plommon och italienska örter. Eftersmaken är lång och elegant med en liten fatton, frisk syra och mjuka tanniner.
Serveringsförslag
Le Orme Barbera d’Asti är det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Årgång
2017
Druvor
Barbera
Land
Italien
Volym
750
Region
Piemonte
Ursprung
Barbera d'Asti DOCG
Artikelnummer
235101
Om producenten
Michele Chiarlo
Michele var sjunde generationen vinmakare i familjen Chiarlo, när han och hustrun Giuseppina beslöt sig för att att producera vin i eget namn 1956. De började i all blygsamhet med ett par barberaviner, men har med åren tagit en position som en av de verkligt tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte. Idag producerar Michele Chiarlo toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d’Asti, Gavi och Moscato d’Asti.
Till systembolaget >Mer information
Recensioner:
”Jättegod, frisk doft med typisk, kärnig körsbärsfrukt. Bra, frisk, utmärkt smak i lovande , strålande matvänlig stil.”
– Allt om Vin, januari 2019
”Saftigt av körsbär och blåbär med krydda och liten fatton. Gott till fredagsbiffen”
– Anders Melldén, Gourmet, nr 3 2018
Veckans favorit!
”Lättsam norditalienare i rättfram stil med inslag av fräsch lingonton och balanserad fruktighet. Perfetto till en pizza med karljohansvamp och färsk ruccola.”
– Johan Franco Cereceda, SvD Perfect Guide, april 2018
Fynd!
– Allt om Vin, januari 2018