
- 119:-
-
Denna vara finns i flera storlekar.
Klicka på BESTÄLL för att välja volym.
Côtes du Rhône Réserve Rouge
Rött vin från Château Mont-Redon
Volym: 750
Om produkten
Mont-Redon Réserve är viner där Château Mont-Redon köper in viner precis när de genomgått sin malolaktiska jäsning som de sedan blandar och lagrar fram till de hamnar på marknaden. Ungefär en tredjedel av vinet köps från odlare som man har haft kontakt med länge, och som vet vilken typ av vin Mont-Redon eftersträvar. Resten av vinet köps in på olika ställen beroende på årgången




- 119:-
-
Denna vara finns i flera storlekar.
Klicka på BESTÄLL för att välja volym.
Doft och smak
Kryddig doft med inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär och lakrits. Kryddig smak med inslag av fat, hallon, björnbär, örter och lakritsrot.
Serveringsförslag
Det perfekta röda ”Bistro-vinet”. Ett mycket användbart vin som passar bra till alla typer av kött, gärna grillat med örter, men också till smakrika kycklingrätter, hårda ostar och matigare sallader.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Årgång
2017
Druvor
Grenache, Syrah
Land
Frankrike
Volym
750
Region
Rhône
Ursprung
AOC Châteaunef-du-Pape
Artikelnummer
546101
Om producenten
Château Mont-Redon
Pierre Fabre är Mont-Redons vinmakare och ledare av företaget, han är i fjärde generationen. Han strävar efter renhet i frukten och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons varumärke. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Till systembolaget >Mer information
Recensioner:
– Allt om Vin, januari 2018
”Klassiskt sydfranskt vin på grenache och syrah från ett av de bästa producenterna i Châteauneuf-du-Pape: Elegant mörkbärig frukt med lakrits, kaffetoner och härligt örtbitter stram avslutning. Smakar bra till mustiga köttgrytor men även en fin köttbit på nyårsafton.”
– SvD, december 2017
”Klockrent rött med smakrikedom, krydda och längd. Passar mörka, kalla kvällar och mustiga grytor.”
– SvD, november 2017
– Allt om Mat, november 2017