En elegant doft av mineraler, aningen petroleum, citrus och vita blommor. Vinet har en ursprungstypisk Riesling karaktär, ett elegant vin med stram syra och mineralkaraktär. Lång eftersmak!
Denna prestige Riesling kommer från Grand Cru gårdarna Osterberg och Geisberg som ligger i anslutning till Trimbachs vineri i Ribeauvillé. Vinstockarna har en
genomsnittsålder på 45 år och ger ett lågt skördeuttag med hög kvalitet. Druvorna handplockas och pressas varsamt. Innan musten jäses får den klarna i låg temperatur i ca 3-4 veckor. Jäsningen sker på ståltank vid 20°C. Vinet buteljeras tidigt för att behålla fräschören och mognar på flaska i 3-5 år innan det släpps till försäljning.
Servera till vit fisk eller fågel, gärna med något krämigt tillbehör, kraftigare skaldjursrätter eller lite kryddigare asiatisk mat. Passar även sin sällskapsdryck eller aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. En stil många andra odlare i Alsace förhåller sig till som den sk. "Trimbach-stilen". Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen i allt från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. I receptet ryms även att vinerna inte släpps till försäljning innan de ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
En elegant doft av mineraler, aningen petroleum, citrus och vita blommor. Vinet har en ursprungstypisk Riesling karaktär, ett elegant vin med stram syra och mineralkaraktär. Lång eftersmak!
Denna prestige Riesling kommer från Grand Cru gårdarna Osterberg och Geisberg som ligger i anslutning till Trimbachs vineri i Ribeauvillé. Vinstockarna har en
genomsnittsålder på 45 år och ger ett lågt skördeuttag med hög kvalitet. Druvorna handplockas och pressas varsamt. Innan musten jäses får den klarna i låg temperatur i ca 3-4 veckor. Jäsningen sker på ståltank vid 20°C. Vinet buteljeras tidigt för att behålla fräschören och mognar på flaska i 3-5 år innan det släpps till försäljning.
Servera till vit fisk eller fågel, gärna med något krämigt tillbehör, kraftigare skaldjursrätter eller lite kryddigare asiatisk mat. Passar även sin sällskapsdryck eller aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. En stil många andra odlare i Alsace förhåller sig till som den sk. "Trimbach-stilen". Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen i allt från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. I receptet ryms även att vinerna inte släpps till försäljning innan de ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.