En ren och frisk doft av äpple och honung. En mycket frisk Cava med toner av gröngula äpplen och citrus.
Cava Aretey framställs med den traditionella metoden (även sk. champagnemetoden). Det innebär att man låter vinet jäsa en andra gång på sin jästfällningen i flaska i ca 18 månader. Det ger en mycket elegant och frisk Cava av hög kvalitet.
Servera som apéritif, till skaldjur eller till fräscha salladsrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Arvic Aretey räknas som ett av de vackraste vinhusen i Kataloninen. Vinhuset grundades redan 1918 av familjen Santacana. Egendomen ligger ca 4 mil sydväst om Barcelona. Idag är Manuel Martinez en av ägarna men framförallt är han vinmakaren bakom Aretey’s olika Cavor. Aretey framställs med champagnemetoden och man låter vinet ligga på jästfällningen i ca 18 månader.
Hållbarhet
Hos Aretey arbetar man målmedvetet för att minska både energi- och materialförbrukning..
En ren och frisk doft av äpple och honung. En mycket frisk Cava med toner av gröngula äpplen och citrus.
Cava Aretey framställs med den traditionella metoden (även sk. champagnemetoden). Det innebär att man låter vinet jäsa en andra gång på sin jästfällningen i flaska i ca 18 månader. Det ger en mycket elegant och frisk Cava av hög kvalitet.
Servera som apéritif, till skaldjur eller till fräscha salladsrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Arvic Aretey räknas som ett av de vackraste vinhusen i Kataloninen. Vinhuset grundades redan 1918 av familjen Santacana. Egendomen ligger ca 4 mil sydväst om Barcelona. Idag är Manuel Martinez en av ägarna men framförallt är han vinmakaren bakom Aretey’s olika Cavor. Aretey framställs med champagnemetoden och man låter vinet ligga på jästfällningen i ca 18 månader.
Hållbarhet
Hos Aretey arbetar man målmedvetet för att minska både energi- och materialförbrukning..