
- 209:-
Marqués de Murrieta Reserva
Rött vin från Marqués de Murrieta
Volym: 750
Om produkten
Unikt för Marqués de Murrieta är att de enbart använder sin egen frukt från egna vingårdar, de andra stora vinhusen i Rioja köper nämligen även in druvor från småodlare. Druvorna till Marqués de Murrieta kommer från den 300 ha stora Ygay Estate i Rioja Alta. Efter skörden som sker för hand fick musten jäsas i en temperatur på 25 °C i ståltankar med skalkontakt i 8-11 dagar. Must från botten pumpades över och skalen pressades ner för att få ut maximal färg och smak. Efter detta pressades skalen i träpressar med dubbla skruvar. Detta är en långsam och mjuk process för att få ut färg och tanniner som finns i skalen. Vinet lagrades på amerikanska 225 liters ekfat i 21 månader varav 8 av dessa var på nya fat. Efter detta mognade vinet på flaska i minst 12 månader.




- 209:-
Doft och smak
Utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av dill, torkad frukt,tobak, plommon och mörk choklad. Balanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av dill, torkad frukt, tobak, plommon och mörk choklad.
Serveringsförslag
Ett mycket lättmatchat vin som passar både till rätter med kyckling, lamm, nöt eller fläsk. Ett exempel kan vara grillade lammkotletter, fräst paprika och en krämig tortilla.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Årgång
2015
Druvor
Garnacha, Graciano, Mazuelo, Tempranillo
Land
Spanien
Volym
750
Region
Rioja
Ursprung
DOCa Rioja
Artikelnummer
261201
Om producenten
Marqués de Murrieta
Bodegan har cirka 300 ha areal i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba viner. Man är mån om att behålla traditionen men i balans med förnyelse. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan, och idag är Marques de Murrieta ett blommande egendom.
Till systembolaget >Mer information
Recensioner:
”Klassisk röd rioja som gärna värmer dig och dina gäster en mörk höstmiddag. Arton månader på fat och tre år i flaska borgar för mognad, med lakrits, kryddighet och mörk körsbärsfrukt.”
– SvD Perfect Guide, november 2017
”Välansad och ambitiös rioja av väldigt klassiskt snitt. Bra balans och fin struktur.”
– Allt om Vin, september 2017
”Medel/fyllig. Röd, mogen frukt, smak av vanilj, fat, läder, örter och kryddor. Nyanserad, läcker med silkig struktur och fin längd.
Passar till: Lamm eller nötkött. Prova till kött på grillen, servera vitlök, olivolja och timjanrostade persiljerot/rotpersilja. En klassiker till Riojavin är annars Pulled Pork.”
– Aftonbladet, augusti 2017