gate-logo

Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda denna webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Matjessill med brynt smör-vinägrett och mandelslungad potatis - Ward Wines

In English

Matjessill med brynt smör-vinägrett och mandelslungad potatis

Matjessill med brynt smör-vinägrette och mandelslungad potatis

Ingredienser


Det här behövs till 4 personer:

2 burkar (à 200 g) Abba Klassisk Matjes

1 st rödlök, hackad

½ dl balsamicovinäger

1½ msk strösocker

2 krm salt

rivet skal av ½ citron

50 g smör

dill och bladpersilja

 

POTATIS

600 g nykokt färskpotatis
1 msk smält smör
40 g flagad rostad mandel

Gör så här


Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjesillen och strö över örterna. Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.

Receptet är hämtat från abba.se

 

Dry Sack till matjessillen. Alegria Manzanilla till all annan sill!

Halvtorra Dry Sack är en klockren kombination till matjessill som ju är söt i smaken, prova till receptet ovan! Till andra sillar (löksill, dillsill etc.) är den torra och fräscha Alegria Manzanilla den perfekta drycken!

Ward Wines & VännerGå med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner som ger dig inspirerande nyhetsbrev och vintips varje vecka – alldeles gratis!
gate-logo

Webbplatsen innehåller information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Du måste även godkänna att webbplatsen lagrar cookies på din enhet.

Läs mer om cookies
Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.