Vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden. Albet i Noya den första producenten av ekologiskt vin i Spanien och vinhuset producerar både mousserande viner, röda viner och vita viner.
Redan den tredje generationen i familjen Albet i Noya, med Josep Maria (bild) och Antoni i ledningen, ställde om gården till att bli 100 procent ekologisk i slutet av 1970-talet. Därmed blev Albet i Noya den första producenten av ekologiskt vin i Spanien och vinhuset producerar både mousserande viner, röda viner och vita viner.
Vinhuset i Pènedes betraktas även som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion. Varje hektar vingård kompenseras med 2 hektar skog för att balansera och bidra till en biologisk mångfald. Druvor köps också in av lokala bönder som odlar ekologiskt.
Mer vinspiration