Intensiv doft med toner av röd frukt och örter. Smaken är fruktigt och kraftfullt med inslag av röd frukt och mjuka tanniner.
Druvorna kommer från den ekologiskt odlade vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. På gården har det odlats vin sedan medeltiden. Albet i Noya är en av de största och ledande producenten av ekologiska kvalitetsviner i Spanien. Varje år belönas vingården med både nationella och internationella utmärkelser. Druvorna har jäst 10 dagar med en temperaturkontroll på 23° C och delvis med skalkontakt. En lätt klarning och kylstabilisering sker före vinet tappats på butelj.
Servera till smakrika vegetariska- eller kötträtter med mycket grönsaker som gärna får bakas i ugn.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.
Intensiv doft med toner av röd frukt och örter. Smaken är fruktigt och kraftfullt med inslag av röd frukt och mjuka tanniner.
Druvorna kommer från den ekologiskt odlade vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. På gården har det odlats vin sedan medeltiden. Albet i Noya är en av de största och ledande producenten av ekologiska kvalitetsviner i Spanien. Varje år belönas vingården med både nationella och internationella utmärkelser. Druvorna har jäst 10 dagar med en temperaturkontroll på 23° C och delvis med skalkontakt. En lätt klarning och kylstabilisering sker före vinet tappats på butelj.
Servera till smakrika vegetariska- eller kötträtter med mycket grönsaker som gärna får bakas i ugn.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.